Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 35è Tradicionàrius, barreja perfecta de tradició i nous formats
  • CA

El Festival Folk Internacional Tradicionàrius arriba enguany a la seva 35a edició i ho fa amb una aposta intensa farcida despectacles, concerts i activitats que beuen de la tradició, juguen amb nous formats i fusionen estils sense perdre l’essència folk.

El primer directe del festival, que arrenca el 14 de gener al Centre Artesà Tradicionàrius i s’allargarà fins el 8 d’abril, estarà dedicat a les músiques de ball tradicionals amb noves textures, harmonies i sonoritats amb Caamaño&Ameixeiras i La Gravetat de Coulomb.

Seguiran, el dia 21, Artur Blasco i Arnau Obiols, amb un repertori de cançons tradicionals interpretades des de la seva perspectiva. El festival ha anunciat també que inclourà a la seva programació El Pony Pisador, amb la seva òptica desenfadada per interpretar les músiques del món, el 4 de febrer. I en el marc del Circuit Folc, el 18 de març, es podrà gaudir de l’electrònica d’arrel d’Electrogralla.

El Tradicionàrius manté la seva col·laboració amb el Festival Barnasants, i el cicle Trad d’autor oferirà un recital de la veu mediterrània de Rosa Zaragoza, que servirà per presentar el seu nou disc el 6 de febrer a les 19h.

Per altra banda, el Festival Tradicionàrius continuarà amb la seva col·laboració amb el Palau de la Música Catalana, aquest cop programant i donant veu a les noves generacions de músics d’arrel tradicional amb l’OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya), el 27 de març. També a l’Auditori de Barcelona, a la sala Pau Casals, celebrarà un concert de Pep Gimeno Botifarra i la Banda Municipal de Barcelona, el 26 de febrer.

El Festival Folk Internacional Tradicionàrius, creat el 1988, consisteix originalment en un cicle de música tradicional catalana obert a formacions musicals dels Països Catalans i d’altres països des de 2003 —any de la seva internacionalització —que ha esdevingut un festival anual compacte al llarg de dotze setmanes. Suposa la participació de més de quaranta grups i solistes i la darrera edició ha mobilitzat al voltant de 12.000 espectadors. En aquest moment és una realitat reconeguda no només als Països Catalans, sinó també a la resta de l’Estat i amb notable projecció europea (fonamentalment França i Itàlia).

Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa