Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La cultura popular celebra la inauguració de l’estel de la Sagrada Família
  • CA

Des d’aquest dimecres, el cel de Barcelona té un nou estel: el de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família. L’estrella, feta de vidre i acer i aixecada a 138 metres d’alçada, s’ha encès per primera vegada aquest dimecres durant una eucaristia i un acte de benedicció al vespre.

Prèviament, des de les 10.30 h, va tenir lloc un cerimonial de cultura popular a l’interior de la basílica que va comptar amb la participació de colles de cultura popular del barri i de la ciutat: la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, l’Esbart Gaudí, els Castellers de la Sagrada Família, la Confederació Sardanista de Catalunya, l’Àliga de la Ciutat, els Capgrossos Macers i els Gegants de la Ciutat. També hi van ser presents els Gegants de la Sagrada Família i la gegantona Crespinella, que rebran els convidats al temple. En acabar, a les 12 h, es va celebrar una ballada de sardanes a la plaça de Gaudí, amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.

Dues setmanes de festa de cultura popular

Les activitats de cultura popular s’allargaran diversos dies. El dissabte 11 de desembre hi haurà jocs infantils a la plaça de la Sagrada Família amb la companyia de jocs l’Anònima; cercavila de gegants amb convidats gaudinians de Riudoms, la Pedrera, la Crespinella i la Sagrada Família i danses populars bolivianes. L’endemà diumenge es podran gaudir d’una exhibició castellera amb els Castellers de la Sagrada Família, danses populars amb l’Esbart Gaudí i l’Esbart Ciutat Comtal i més jocs infantils.

El dissabte 18 hi haurà actuació dels Falcons de Barcelona, galejada trabucaire i espectacle de foc estàtic a càrrec dels Bestialots Espurnats de la Sagrada Família. El programa clourà dimarts 21 amb un concent de nadales amb corals infantils a la façana del Naixement (18.30 h), amb la col·laboració de l’Escola de Música de l’Eixample i el Palau de la Música Catalana.

Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa