Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El gegant del Pi pateix un accident i haurà de ser reparat

graph –>

Mala fortuna. Un accident fortuït en l’assaig previ d’aquest divendres dels geggants del Pi per participar en el ball de quatre en el marc del Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga d’aquest dissabte ha acabat amb una lesió en el braç d’en Mustafà. Segons ha explicat la colla gegantera a les xarxes socials, Després de valorar les possibles solucions per arreglar el gegant, no s’ha pogut reparar el desperfecte i assegurar que pugui sortir en condicions”. El ball a quatre el fan l’Elisenda, en Mustafà, el rei Salomó i la reina de Saba, de manera que si no hi són els quatre, perdia el sentit.

El gegant lesionat serà traslladat al taller Caserras, a Solsona, on se li faran les tasques de restauració pertinents. La previsió és que per Santa Eulàlia pugui estar en perfectes condicions.

La tradició gegantera a la basílica de Santa Maria del Pi es remunta, com a mínim, a l’any 1601, quan es té notícia de la participació de gegants relacionats amb aquesta parròquia en un seguici amb motiu de les festes organitzades per celebrar la canonització de Sant Ramon de Penyafort. Els gegants del Pi són coneguts arreu per la seva popular cançó, nascuda per Corpus del 1798. La cançó fa referència, per una banda, a una reforma de la Rambla, en què el passeig central va quedar elevat i fou anomenat popularment “el terrat”.

Els gegants actuals representen un noble moro i una dama cristiana. El 1985 es bategen amb els noms d’Elisenda i Mustafà. Per tal de preservar les valuoses peces originals, es va decidir de fer-ne còpies que, alhora, podien ser més lleugeres i de més bon portar. Les còpies van fer-se en dues parts: el gegant el 1986 i la geganta 1987. En Mustafà i l’Elisenda són membres del Seguici Popular de Barcelona i, junt als Gegants petits del Pi, són presents en els moments festius més importants de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa