Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les cançons inèdites de Vicent Torrent, al Tradicionàrius
  • CA

El cantant Vicent Torrent torna als escenaris aquest diumenge per presentar Racons i cançons, el seu nou treball en què recupera melodies i poemes inèdits i repassa, en clau intimista, la seva trajectòria vital i musical dins i fora de l’emblemàtica banda Al Tall. La Muixeranga de Barcelona faran de teloners en una jornada dedicada a la música i la cultura popular valencianes.

Torrent, juntament amb Miquel Gil i Manuel Miralles, va encapçalar Al Tall, un grup referencial de la música tradicional valenciana i creador d’himnes que han traspassat les fronteres generacionals. Paral·lelament a la seva trajectòria amb aquest grup (i també abans i després de la seva dissolució), el veterà cantant va crear cançons que no tenien encaix en els projectes que llavors l’acompanyaven i que no pensava enregistrar mai.

Però ara, gràcies a la insistència del productor Juan Diego Sanchis, aquelles cançons que havien quedat en el calaix i que només havien sonat entre amics surten a la llum sota el títol Racons i cançons (Mico Entertainment, 2021). Són onze temes que parlen de temes i sentiments quotidians i també aborden la crítica política i social, i que funcionen com a biografia sonora de qui és un referent del panorama de la música popular valenciana.

Les músiques són totes pròpies i també algunes lletres, mentre que altres són textos prestats, de poemes d’Ausiàs MarchValeri Fuster Joan de Timoneda. Hi ha declaracions d’amor ‘Aquella nit’, dedicada a la seva dona, cançons de la seva etapa en el grup Equivalència Folk, i inclús una peça basada en el poema de Guillem de Berguedà, un trobador del segle XII que recorria Catalunya i Occitània recitant poesia en provençal.

El concert, que s’emmarca en la col·laboració del festival Tradicionàrius amb Barnasants, serà a les 19 hores al CAT. Abans, a l’exterior de l’edifici, a la plaça Anna Frank, hi haurà una actuació de la Muixeranga de Barcelona, la primera muixeranga fora del País Valencià.

 Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa