Ja ha arrencat El festival internacional de folk, que en la seva 35a edició ofereix mig centenar de concerts. Entre ells, el d’Artur Blasco i Arnau Obiols aquest divendres a les 21h al Centre Artesà Tradicionàrius. Rabequets és la proposta d’aquest duet circumstancial, en què oferiran dues maneres d’enfocar un repertori comú, el cançoner pirinenc i també interpretaran algunes cançons de la tradició oral recuperades pel mestre Joan Tomàs (cal comprar entrada, antifcipada 10 euros i a taquilla 12 euros). 

Nascut a Barcelona el 1933, Artur Blasco és un dels principals investigadors i divulgadors del folklore català. Ha recollit, poble per poble, el cançoner popular del Pirineu i a més, ha estat impulsor de la Trobada d’Acordionistes d’Arsèguel. Ha participat com a músic en formacions com La Pobletana i El Pont d’Arcalís, i ha rebut nombrosos premis i reconeixements, com el Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla (1998), la Creu de Sant Jordi (2001) i el Premi Nacional de Cultura Popular (2004).

En aquesta ocasió es trobarà amb Arnau Obiols, músic de la Seu d’Urgell que porta la música d’arrel per camins més experimentals i que beu, en bona part, del recull d’Artur Blasco. A sobre l’escenari podrem veure dues maneres d’enfocar un repertori comú, el cançoner pirinenc, i també interpretaran algunes cançons de la tradició oral recuperades pel mestre Joan Tomàs.

Artur Blasco: veu, acordió diatònic, rabequet, canya esquerdada i culleres

Arnau Obiols: veu, bateria, percussions, rabequet, electrònica, flabiol, trico-traco

 Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix