Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La gesta històrica dels Castellers de la Vila de Gràcia
  • CA

Victòria històrica dels Castellers de la Vila de Gràcia han guanyat la segona jornada del XXVIII Concurs de Castells amb el 3de8, 2d8f, que han estrenat, i 4d8. La colla ha aconseguit 2255 punts, per davant dels Marrecs de Salt, que han aconseguit descarregar el 4de8, 3de8, 9de7 i el 2de7. Els Nens del Vendrell i els Sagals d’Osona han empatat en tercera posició amb construccions de set i de vuit.

Victòria històrica

Els Castellers de la Vila de Gràcia han aixecat el 2 de 8 amb folre, que han treballat a la descarregada. És la primera vegada que fan la torre aquesta temporada. Els graciencs també han descarregat el 3 de 8 i el 4 de 8 en primera i tercera ronda. El seu cap de colla, Eduard Cecilia, ha afirmat que totes les construccions que s’han vist a la TAP mostren el bon estat de salut del món casteller. “Estic molt content, hem fet la tripleta, tenim ganes de créixer”, ha valorat.

Els Castellers de la Vila de Gràcia van néixer l’any 1996, i es van presentar en societat el febrer de 1997 amb la seva primera actuació a la plaça de Sant Jaume. Van comptar amb l’apadrinament dels Castellers de Terrassa, els Castellers de Sants i els Castellers de Sant Andreu de la Barca. La formació d’aquesta colla reprèn l’activitat castellera dels Xiquets de Gràcia, una colla documentada a final del segle XIX que es va mantenir fins als anys trenta del segle XX.

En total, s’han alçat 60 construccions sense comptar els pilars de comiat. L’organització del certamen ha informat que s’ha hagut de fer 42 assistències, de les quals cinc han acabat en derivació. Amb tot, d’aquestes cinc, tres castellers han pogut tornar a plaça després de ser atesos. “Després de quatre anys hem tornat a sentir la il·lusió i l’emoció del concurs”, ha destacat el director del Concurs de Castells, Xavier González, qui també ha agraït l’esforç i la feina feta de les colles per recuperar l’espectacle casteller més gran del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa