Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cuca de Llum del Tibidabo, finalista d’un premi mundial d’arquitectura
  • CA

El nou funicular del Tibidabo, conegut com la Cuca de Llum, és un dels finalistes d’un prestigiós premi internacional d’arquitectura. Segons la informació facilitada aquesta setmana pel parc d’atraccions a través d’un comunicat, aquesta infraestructura ha estat nominada als Architizer A+Awards, coneguts com els premis Oscar mundials de l’àmbit de l’arquitectura, el disseny i la innovació.

En concret, la Cuca de Llum ha quedat finalista en la categoria Sustainable Transportation Project -Projecte de Transport Sostenible, en anglès- i ara opta a emportar-se aquest important guardó. Per poder imposar-se com el gran projecte de transport sostenible, el nou funicular del Tibidabo ha de convertir-se en la iniciativa més votada en un procés obert a tothom. Les votacions estaran obertes fins al 12 de maig, quan es tancarà el procés i coneixerem el projecte guanyador. Per poder votar la Cuca de Llum es pot fer de manera ràpida i gratuïta a través del següent enllaç.

Cal recordar que el flamant funicular és una infraestructura amb un disseny avançat i innovador que permet alliberar espai en el seu interior i augmentar la seva capacitat a 252 passatgeres i passatgers per viatge. El nou vehicle és més ràpid -es redueix el temps del trajecte a 3 minuts- i ofereix una millor experiència i entreteniment als usuaris. El nou disseny, a més, permet gaudir d’una visió panoràmica de tot el trajecte a través dels grans finestrals i oferir nous continguts educatius a través de pantalles i tauletes electròniques ubicades a l’interior dels vehicles.

Una atracció pionera a Catalunya

El passat 16 d’abril es va estrenar una pel·lícula de realitat virtual creada especialment per a la muntanya russa del Tibidabo, una atracció amb només 15 anys de vida que es va inaugurar el 2008 i substituïa l’antiga muntanya russa. Amb aquesta incorporació, aquesta muntanya russa es va convertir en l’única de tot Catalunya que incorpora la realitat virtual, una simbiosi perfecta entre l’essència d’un parc d’atraccions més que centenari -obert el 1901- amb unes atraccions força convencionals, i la tecnologia més avançada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa