Joan Safont i Teresa Mañà han dimitit de la Junta de l’Ateneu Barcelonès mostrant-se d’aquesta forma en contra a l’acomiadament del director de la Biblioteca, Àlex Cosials, segons fonts consultades per l’ACN. Safont era el vocal primer i Teresa Mañà, bibliotecària. En una piulada, Safont ha afirmat que va presentar la seva dimissió a la junta, “incòmode amb l’estil presidencialista imperant en la governança actual de la casa” amb Isona Passola al capdavant. En aquest marc, Bernat Dedéu, excandidat a presidir l’entitat, reclama a Passola “una assemblea urgent”. De la junta inicial, Genís Roca va dimitir com a vicepresident l’any passat.

En una piulada Bernat Dedéu ha reclamat a la presidenta de l’Ateneu, Isona Passola, que “convoqui urgentment una assemblea extraordinària de l’entitat” davant “l’absentisme laboral del vicepresident Genís Roca i les dimissions de Joan Safont i Teresa Mañà. De fet, Roca ha replicat Dedéu que ell va dimitir del seu càrrec de vicepresident.

Dedéu ha afegit que la presidenta ha donat la cara en l’àmbit privat, però les explicacions, agrega, “s’han de fer al global dels socis i a micròfon obert, més encara en una Junta que, degut a la pandèmia, no fou escollida pel vot de la nostra massa social”.

Més veus reclamen una assemblea extraordinària

Per la seva part, l’historiador i assagista Agustí Colomines diu també a les xarxes que ha estat “un acomiadament injust, arbitrari i, a més, força il·legal, d’un professional de biblioteconomia a qui conec molt bé des del temps que treballàvem plegats a Unescocat”.

L’historiador i articulista Joaquim Coll també ha reclamat una assemblea extraordinària i ha lamentat que l’Ateneu viu “un desori considerable: dimissions de membres de la Junta Directiva, acomiadament injustificat i amb males formes del director de la Biblioteca, greus problemes econòmics, amiguisme en les decisions, etc.”

La Junta de l’Ateneu estava integrada fins para per Passola a la presidència; Lluïsa Julià, vicepresidenta primera; Ricard Faura, vicepresident en funcions i secretari; Pedro Santos e Silva, vicesecretari; Teresa Mañà, bibliotecària, qui ha dimitit; Elisabet Cirici, conservadora; Daniel Faura, tresorer-comptador; Joan Safont, vocal primer, qui també ha dimitit; Rosa Maria Malet, vocal segona; Jordi Jiménez, vocal tercer; Paula Przybylowicz, vocal quarta; Laura Feliu, vocal; Marià de Delàs, vocal sisè i Carme Gual, vocal setena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa