Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El carrer d’Alcolea de Baix s’imposa en el concurs de guarnits de Sants

La Festa Major de Sants ja té el seu guanyador. El carrer d’Alcolea de Baix s’ha emportat l’edició d’aquest 2022 del tradicional concurs de Carrers Guarnits d’aquest barri barceloní amb la seva particular biblioteca perduda.

Segons informa Betevé, la segona posició en el certamen ha estat per al carrer de Finlàndia, que havia treballat una decoració inspirada en l’obra El Petit Príncep. La medalla de bronze ha acabat en mans de la plaça de la Farga, que durant aquests dies s’ha transformat en unes vinyes de cava on fins i tot s’hi ha celebrat la clàssica trepitjada del raïm.

Dos concursants menys

Cal recordar que l’edició d’enguany del concurs comptava amb la participació d’un total d’onze carrers i places del barri, dos aspirants menys que a l’edició de l’any 2019, abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus, quan també hi van participar els carrers de Rosés i Galileu. Aleshores, el guanyador va ser el carrer de Sagunt amb la seva recreació del Palau de la Música.

Amb aquest guardó del 2022, el carrer d’Alcolea de Baix relleva el de Sagunt com a vigent guanyador del concurs i supera la segona posició que va assolir el 2019, quan va optar per ambientar el carrer en l’alliberament de París de l’ocupació de les tropes nazis.

Una biblioteca perduda i redescoberta

El carrer Alcolea de Baix ha dedicat la decoració guanyadora d’enguany a una biblioteca descoberta al futur. Durant segles la biblioteca hauria quedat perduda i amagada i seria descoberta l’any 3125. “Suposem que en aquell moment no hi haurà llibres i la gent del 3125 no sabrà que és una biblioteca”, explicava la setmana passada durant els preparatius Marta Turull, responsable dels guarnits del carrer. La idea era muntar un edifici en ruïnes amb bigues, algunes trencades, tornados de fulles i portalades amb columnes amb llibres, taules i estanteries del segle XXI.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluisa calvet a agost 24, 2022 | 19:21
    Lluisa calvet agost 24, 2022 | 19:21
    No me gustó nada,un poco de tongo porque dias antes salió en btv.para mi gusto con clase y estilo la plaza la farga

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa