Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com alimentar Barcelona o conèixer la història de la ciutat: plans de cap de setmana

Diumenge donen pluges, però dissabte no. Per això aquest cap de setmana és un molt bon moment per sortir de casa i gaudir de l’oci i la cultura, especialment si és en interior. A Barcelona hi ha infinitat de plans a fer, però aquí us fem una selecció per tenir-ho més a mà:

Al MUHBA Plaça del Rei (Barri Gòtic) es fa una exposició sobre la implicació de Barcelona en el proveïment alimentari de la seva ciutat. Donar a menjar al conjunt de la població sempre ha estat un repte, que de vegades ha estat difícil d’aconseguir, especialment en períodes de guerra o crisi econòmica i social. En aquest sentit, han estat les administracions públiques, i les ciutats especialment, les encarregades d’elaborar plans i per aconseguir que tots els veïns i veïnes que conformen una comunitat, en aquest cas la ciutat de Barcelona, no morissin de fam. Això s’ha aconseguit amb l’avenç tecnològic, que ha anat progressant amb el pas dels segles.

L’alimentació va ser una de les preocupacions principals del Consell de Cent, la institució municipal barcelonina creada l’any 1249, des dels seus inicis. Des d’aleshores s’ha treballat intensament en aquesta matèria, no només per abastir al conjunt de la població, sinó per fer-ho amb productes de qualitat. Avui dia ho veiem reflectit a través de Mercabarna, el gran rebost de Barcelona, a més de l’extensa xarxa de mercats municipals de la ciutat.

Dissabte podreu veure l’exposició de 10h a 19h per 6,6€ (4,6€ a preu reduït) i diumenges de 10h a 20h pels mateixos preus.

Pels amants del futbol i de l’evolució arquitectònica, econòmica i social de Barcelona al llarg del segle XX teniu aquesta exposició fantàstica que es fa al MUHBA Oliva Artés, al barri del Poblenou.

En aquest itinerari, gratuït, per cert, es pot veure com, a cop de pilota, la capital catalana anava evolucionant i s’anava fent gran. Al mateix temps, es veu com el fanatisme pel futbol assoleix quotes inimaginables, fins a convertir-se en el gran esdeveniment social, però també econòmic, que és avui dia. Les dones també tenen un espai propi dedicat a l’exposició. De fet, si voleu saber quan va ser el primer partit oficial femení, hi heu d’anar. Dissabte i diumenge us hi podeu acostar, d’11h a 15h i de 16h a 18h.

Tornant al Barri Gòtic, al MUHBA Plaça del Rei hi ha l’exposició que et permetrà guanyar el Trivial. Sempre que hi hagi una pregunta sobre Barcelona, és clar. A través d’aquest recorregut, trobaràs una “síntesi experimental radicalment innovadora” de la ciutat. En una hora, faràs un recorregut històric, ple de memòries urbanes i històries com la del gran rellotge de Barcelona de 1576, entre d’altres.

I, per últim, una sortida familiar, pensada per als més petits de la casa. A l’Espai Bombers, al Poble-sec, aquest diumenge a dos quarts de dotze es fa un taller familiar, que comença amb una visita guiada d’una hora, on una persona encarregada de l’espai explica la història dels Bombers de Barcelona. A través d’un recorregut, on es veuen des de vehicles a indumentària per fer front a tota classe d’incendis que hi pugui haver, l’espectador es pot fer una idea de com és aquesta feina.

Després d’aquesta visita, es fan una sèrie d’activitats, adaptades als infants, en funció de la seva edat, que poden anar des d’una gimcana, a resoldre una sèrie de qüestions o pintar dibuixos. L’activitat té un cost de 3,5 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa