Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou dard de Collboni a Colau per la negativa municipal a l’Hermitage
  • CA

El primer tinent d’alcaldia i líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha tornat a desmarcar-se de la polèmica negativa municipal al projecte del museu d’art de l’Hermitage, que finalment ha triat la ciutat veïna de l’Hospitalet de Llobregat per instal·lar-hi un nou centre cultural de referència.

En unes declaracions recollides per l’ACN, Collboni ha felicitat l’Hospitalet per haver-se convertit en la nova seu de l’equipament, però ha aprofitat l’anunci per recordar que ell l’hauria situat al Port de Barcelona. “Si hagués estat per mi, aquesta inversió s’hauria fet a la bocana del Port”, ha assegurat el líder del grup municipal socialista, que en diverses ocasions anteriors ja s’havia mostrat molt crític amb la decisió que va prendre l’executiu encapçalat per l’alcaldessa Ada Colau.

De fet, Collboni ha insistit que des del PSC s’ha treballat per aconseguir que el projecte es quedés en tot cas a Catalunya, malgrat que altres ciutats de l’estat també s’havien postulat per acollir el museu. Sobre la decisió final d’impulsar les noves instal·lacions a l’antiga fàbrica Godó i Trias de la ciutat veïna, el primer tinent d’alcaldia barceloní ha apuntat que “és bo” que el projecte museístic s’hagi quedat a l’àrea metropolitana de Barcelona i que es tracta d’un projecte “amb vocació de creixement” que oferirà noves possibilitats i iniciatives culturals.

S’ha aconseguit que el museu es quedi i és important que ho celebrem“, ha remarcat el líder socialista, que ha volgut destacar el vessant econòmic del projecte, ressaltant que el museu tindrà atractiu i projecció internacional i que això ha de permetre “desplegar tot el potencial barceloní i català”.

Un projecte “totalment diferent”

Malgrat tractar-se -segons els impulsors de la iniciativa- d’un projecte “totalment diferent” al que s’havia previst inicialment a Barcelona, la proposta d’instal·lar a l’Hospitalet aquest nou espai cultural destinat a la recerca, la creació i els nous formats artístics digitals arriba un cop s’ha descartat per complet la possibilitat d’obrir el museu a la capital catalana. En aquest sentit, cal recordar que els promotors de l’Hermitage tenen en marxa un procediment judicial contra l’Ajuntament pel bloqueig a la iniciativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa