Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Ciutat dels Somnis obre les portes a un entreteniment sostenible i conscient
  • CA

La tercera edició de la Ciutat dels Somnis, successora de l’històric Festival de la Infància, convida la canalla a jugar i divertir-se tot fent pedagogia. La sostenibilitat ambiental o els valors positius de l’esport són protagonistes d’una cita nadalenca que vol mostrar, a través dels jocs, la importància de tenir cura del planeta d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per l’ONU.

A la Fira de Montjuïc, la Ciutat dels Somnis es desplega com una petita ciutat imaginària amb més de 120 activitats, com un supermercat on comprar de forma sostenible, una llar d’infants, un veterinari o un estany contaminat amb plàstics que els nens i nenes poden contribuir a netejar. Hi ha també espai pels esports i un circuit urbà de patinet on s’introdueix els conductors en les normes bàsiques de circulació i civisme.

Un monitor il·lustra petits i grans en l’ús del patinet i les normes de circulació / ACN

Oberta fins el 4 de gener

La Ciutat dels Somnis va obrir portes divendres passat i es pot visitar fins el 4 de gener, amb l’excepció dels dies 31 de desembre i 1 de gener, que romandrà tancada. L’any passat aquest saló va rebre 25.000 visitants, molts d’ells nens i nenes com els que aquest diumenge omplien els 17.000 metres quadrats de superfície que ocupa al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc.

L’espai segueix dedicat a l’oci infantil i el món de la joguina coincidint amb les dates nadalenques, però l’accent pedagògic i de difusió de valors és cada cop més marcat. La conscienciació i el respecte cap al medi ambient són temes recurrents en les més de 120 activitats a l’abast dels nens i nenes. Administracions públiques com l’Ajuntament de Barcelona o la Diputació de Barcelona, ens com el Port de Barcelona i empreses com Caprabo fan les seves propostes enfocades en aquest sentit.

Nenes i nens recullen plàstics d’una piscina d’aigua ‘contaminada’ / ACN

Pedagogia a través del joc

A l’estand del Port, per exemple, els petits han de col·laborar a buidar una piscina plena de plàstics contaminants, per conscienciar la canalla sobre els riscos de la contaminació dels mars. Al de la cadena de supermercats, se’ls convida a comprar (fictíciament) de forma conscient i responsable.

Les activitats pedagògiques es fan sempre mitjançant el joc, i n’hi ha de tant diverses com un ‘scape room’, tallers de cuina, un karaoke o un circuit urbà de patinet i patinet elèctric. En aquest cas, l’equip de monitors de Tècniques de Conducció i Control (TCC) il·lustren petits i grans en la normativa vigent així com en la pràctica de la conducció d’aquests vehicles. “Els fills ho agafen de seguida, però els pares també haurien de tenir una mica d’educació vial perquè a la seva generació encara no hi havia aquests serveis (patinet)”, comenta Abel Garcia, de TCC.

Un monitor il·lustra un grup de nens en l’ús del patinet i les normes de circulació / ACN

To més didàctic

Diversos visitants de la Ciutat dels Somnis celebren aquest to més didàctic del saló. “Abans era més lúdic, i ara és lúdic i de regeneració i d’intentar salvar el planeta, que és el que finalment hem d’acabar fent”, es felicita l’Albert, acompanyat del seu fill Pol. L’Aida també valora que s’hagi “introduït el tema del reciclatge i la sostenibilitat” i també la qüestió dels oficis, “coses que costa d’explicar als nens”.

Efectivament, la cita també convida la canalla a descobrir a què es volen dedicar quan siguin grans, tot i que molts prefereixen fer cua a les múltiples activitats poliesportives que els depara una àmplia extensió del recinte, amb pistes del FC. Barcelona, el RCD Espanyol o la Federació Catalana de Futbol, entre altres.

Un grup de nens i adults es diverteixen a la zona poliesportiva de La Ciutat dels Somnis / ACN

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa