Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El renascut cinema Texas recapta gairebé 78.000 euros en només un mes

Una de les sales de cinema més emblemàtiques de Barcelona està un pas més a prop de culminar amb èxit la seva resurrecció. El cinema Texas -ara rebatejat amb el nom d’Espai Texas– ha aconseguit recaptar en només un mes gairebé 78.000 euros en el marc de la campanya de micromecenatge que van arrencar els nous responsables de les instal·lacions a mitjans del passat mes de març per sufragar les costoses obres de remodelació, que tindran un cost total de 450.000 euros.

L’equip impulsor del nou projecte cultural -liderat per les productores Isona Passola i Anna Rosa Cisquella, Flyhard Produccions i la cooperativa Barc- ja ha superat amb escreix la quantitat mínima de diners que es van proposar com a objectiu i ara busca assolir els prop de 195.000 euros que serien els òptims per poder tirar endavant la iniciativa amb totes les garanties. Per poder aconseguir aquesta fita, els responsables tenen encara dues setmanes abans que s’esgoti el termini fixat.

La previsió és que les mítiques instal·lacions puguin reobrir de cara al mes d’octubre del 2023 rebatejades amb el nom d’Espai Texas, mantenint dues de les quatre sales per a projeccions cinematogràfiques que existien durant la darrera etapa de l’equipament -sota la batuta del director de cinema Ventura Pons- i incorporant un nou espai exclusiu per a representacions teatrals que tindrà capacitat per acollir 200 persones.

Una reforma finançada per diferents vies

Abans de poder encetar tot el nou projecte cultural, però, l’espai haurà de passar per aquest intens procés de reforma que anirà a càrrec de l’equip de l’arquitecte Francesc Guàrdia i que tindrà un cost total de 450.000 euros, als quals caldrà sumar altres despeses lligades a la represa de l’activitat (contractació de personal, llicències, assegurances, etc.). Més enllà dels diners ja recaptats, el capital de què disposa fins ara la iniciativa prové de les aportacions dels socis i, en bona part, d’una subvenció de 270.000 euros del Consorci del Pla de rehabilitació i equipament de teatres de Barcelona (amb participació de totes les administracions) i una altra de directa de l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa