Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torna el cinema gratis en una platja de Barcelona
  • CA

La Barceloneta tornarà a ser l’escenari del millor cinema a l’aire lliure. El cicle Cinema Lliure a la Platja recupera la seva ubicació original a la platja de Sant Sebastià amb una bateria de propostes cinematogràfiques variada que enguany arrencarà el 29 de juny i que s’allargarà fins a l’11 d’agost.

En aquesta onzena edició del certamen de cinema independent, el públic que s’acosti de nit a la sorra de la platja barcelonina podrà gaudir de fins a cinc pel·lícules diferents. La selecció d’aquest 2022 està encapçalada pel premiat llargmetratge Sis dies corrents de la directora Neus Ballús, que es projectarà a la capital catalana el pròxim 14 de juliol. El cartell el completen La vida era eso, de David Martín de los Santos; Damas de hierro, de Pamela Tola; Les vides de Marona, d’Anca Damian; i Sin señas particulares, de Fernanda Valadez.

Totes les jornades cinematogràfiques d’enguany aniran precedides de la projecció d’un curtmetratge de la selecció oficial de la darrera edició del reputat certamen de curts Filmets Badalona Film Festival. Una de les principals novetats d’aquest 2022 és que l’accés a l’espai on es projectaran les pel·lícules serà completament lliure. En aquest sentit, cal recordar que les darreres dues edicions van haver de celebrar-se a causa de l’esclat de la pandèmia del coronavirus al Complex Esportiu Municipal (CEM) La Mar Bella en comptes de la platja de Sant Sebastià, un fet que obligava els interessats a reservar prèviament una plaça per a les sessions, ja que el recinte esportiu tenia un aforament limitat.

Més escenaris

El cicle també se celebrarà enguany en altres punts del litoral català més enllà de Barcelona. L’organització incorpora aquest any les platges de Sitges i Vilanova i la Geltrú com a escenaris del certamen, tal com ja va fer anteriorment amb El Prat, Palamós o Tossa de Mar. La mostra cinematogràfica també té lloc en fins a tres municipis de l’illa de Mallorca.

El públic tria

En el cas concret de Barcelona, l’última sessió del certamen tindrà lloc el pròxim 11 d’agost i serà el públic qui triarà a través d’un procés de votació a les xarxes socials quina pel·lícula es projectarà entre un seguit de candidates que proposarà la direcció del cicle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa