Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc restaurants emblemàtics de Barcelona que han tancat aquest 2025

El 2025 ha presenciat el tancament definitiu de dos restaurants emblemàtics de Barcelona que formaven part del paisatge gastronòmic històric de la ciutat. Tot i la recuperació d’alguns locals centenaris, com Bar Mundial o Pitarra, el comiat d’altres establiments deixa un buit important en el mapa gastronòmic de la ciutat. Triem cinc casos especialment coneguts que han abaixat la persiana aquest any.

1. Citrus (passeig de Gràcia)

Aquest restaurant emblemàtic, amb gairebé trenta anys de trajectòria, va tancar definitivament a finals de febrer de 2025. “Durant prop de trenta anys ha estat un plaer compartir tants àpats i tantes sobretaules amb tots vosaltres”, es podia llegir a les xarxes socials. El Citrus havia estat un restaurant icònic ubicat a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i l’acabat de reformar Consell de Cent, amb vista al gran passeig turístic de Barcelona i a la Casa Batlló de Gaudí. Sempre havia destacat per la cuina mediterrània, però els darrers anys havia apostat per una nova línia gastronòmica, incorporant el sushi a la seva carta. El local ja ha estat llogat per un grup francès que té previst obrir-hi un nou restaurant italià.

2. Lluís de les Moles (carrer de les Moles, barri Gòtic)

Restaurant d’autor amb vint-i-cinc anys d’història, va abaixar la persiana a finals de febrer de 2025, perquè no va poder trobar relleu legal per continuar. Era molt estimat per la seva cuina d’autor assequible i d’ambient de barri. Destacava per oferir “un menú d’autor elaborat amb productes frescos a un preu excepcional”. El Lluís de les Moles va obrir el 2001. Al capdavant del negoci hi havia el xef Lluís Piera, que abans havia passat pels fogons de restaurants tan coneguts de Barcelona com el Via Veneto, el Botafumeiro, el Jean Luc Figueras, l’Hotel Joan Carles I i el Mercès.

3. Son-Hao, Muntaner, 66

Quan va obrir, fa quaranta-cinc anys a l’Eixample, els restaurants xinesos o de cuina oriental eren una raresa a Barcelona. En concret, es va especialitzar en cuina taiwanesa, i fins al maig de 2025, que la família, la segona generació, ha hagut d’abaixar la persiana per falta de relleu generacional. La seva carta incloïa tant especialitats taiwaneses com estofat de vedella, plats de creació pròpia, llom amb salsa d’all i soja i arròs amb sèsam i pinyons, a més de receptes adaptades als gustos d’aquí, com els clàssics rotllets de primavera.

Una imatge per dins del restaurant / Citrus

4. Petit Pau (carrer de Sants, Sants‑Montjuïc)
El restaurant sota la direcció del xef Pau Gascó va anunciar el seu tancament el juny de 2025, després de quasi nou anys de trajectòria. Era un restaurant amb poc més de 37 m² útils que va apostar per fusionar en un mateix espai la cuina d’autor i el caràcter de barri.  “Vaig apostar pel meu barri, que ja sabia que seria un valor segur: el Petit Pau va obrir les portes a un carrer secundari de Sants quan la zona encara no havia assolit els nivells d’èxit i dinamisme actuals que espero que els organismes responsables sàpiguen gestionar a favor de la comunitat. I tot això ho he fet sense arronsar-me, sempre plantant cara artesanalment”, va dir el xef Pau en el seu comiat a les xarxes socials.

5. L’Hortet (Pintor Fortuny, 32)

L’Hortet va ser una de les primeres cuines vegetals a Barcelona. Va tancar el gener de 2025 després de dècades com a punt de referència per vegetarians al barri del Raval. Els propietaris del restaurant Pötstot han adquirit el traspàs i donaran així continuïtat renovada a un negoci fundat fa trenta-cinc anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa