Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els castells de nou pisos tornen a Barcelona per la Mercè dos anys després
  • CA

Barcelona ha tornat a vibrar amb els castells de nou pisos. Després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia del coronavirus, la plaça de Sant Jaume ha viscut aquest diumenge una nova edició de la diada castellera històrica, que compta amb la participació de diverses colles convidades.

Segons informa l’ACN, els Castellers de Barcelona han estat els encarregats d’encetar la trobada com a amfitrions a tocar d’un quart d’una, quan han descarregat un 3 de 8 amb solidesa. Al seu torn, els Minyons de Terrassa han pujat un esglaó més i han assolit el 3 de 9 amb folre, que durant la seva descarregada ha desfermat l’eufòria dels milers d’espectadors que omplien la plaça de Sant Jaume. En una primera ronda molt ràpida, la Colla Joves Xiquets de Valls ha descarregat el 5 de 8, sent la quinzena vegada que ho han fet aquesta temporada.

La segona ronda ha arrencat amb els amfitrions completant sense dificultats 4 de 8, també conegut com a ‘carro gros’, mentre que els Minyons han completat el 5 de 8 molt aclamats pel públic. Per la seva banda, els vallencs han coronat el 3 de 9 amb folre, que ha descarregat amb dificultats entre l’encoratjament dels espectadors de la plaça, bona part d’ells mòbils en mà.

La ronda definitiva

La darrera de les tongades ha servit perquè la colla local assolís la coneguda com a ‘clàssica de 8’, una combinació de tres castells que culmina amb una torre de 7. Després de tres intents, els Minyons han aconseguit descarregar un 4 de 8 i la Colla Joves Xiquets de Valls ha tancat la jornada amb 4 de 9 folrat que també s’ha resistit en fins a dues ocasions, fet que ha provocat una forta ovació de tota la plaça un cop assolit el repte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa