Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
CASA SEAT homenatja García Lorca amb futbolins i jocs Arcade

La nova CASA SEAT de Barcelona obre l’agenda d’exposicions amb Recreativos Federico, una instal·lació de l’artista Alex Peña que homenatja la figura, obra i context de Federico García Lorca a través de màquines recreatives. Futbolins i jocs Arcade permeten al visitant endinsar-se en el llegat i l’imaginari del poeta granadí, d’una forma lúdica i interactiva.

Cadascun dels 7 objectes simbòlics conjuga el nom d’un joc i d’una obra de referència de Lorca. Porten per títol La grúa de Bernarda Alba, Bolas de sangre, Yerma La nuit, Amor de Don Perlimplín con Belisa en su futbolín, Así que pasen 5 euros, Las Sin Sombrero i Cadaqués Invaders. I no estan exemptes d’ironia: Yerma la Nit per exemple és una expenedora de preservatius i Cadaqués Invaders se’n riu de l’amistat de Lorca i Salvador Dalí fent que es disparin entre ells castanyoles i mosques.

La inauguració ha tingut lloc aquest dimarts 25 d’agost a les 11h i ha consistit en una visita guiada a l’exposició, de la mà de l’autor, Alex Peña. En declaracions a l’ACN, Peña ha explicat que les peces tenen com a punt de partida la idea que “quan el llegat artístic es converteix en un ‘souvenir’, la literatura dramàtica es converteix en un joc. Parteix d’una crítica a la mercantilització que es fa de les icones artístiques”, ha afegit. Així, a La Grúa de Bernarda Alba es pot aconseguir el perfum de Pepe el Romano, personatge que apareix a l’obra La casa de Bernarda Alba. “Imagino que el Pepe el Romano d’avui en dia seria l’home que talla la gespa al camp de golf i hem elaborat un perfum que la seva essència és gespa fresca acabada de tallar”, ha resumit.

La màquina recreativa 'Cadaqués invaders' a la Casa Seat / ACN - Pere Francesch
La màquina recreativa ‘Cadaqués invaders’ a la Casa Seat / ACN – Pere Francesch

La mostra es visitar gratuïtament fins al 5 de setembre a l’espai Menosuno, la Planta 0 i la Planta 1 de CASA SEAT. Les màquines de joc són gratuïtes i només cal pagar per usar les que donen premi, tot i que com ha recorda Peña amb aquestes sempre es guanya.

Els espais sonors que acompanyen les peces els han dissenyat els músics Darío del Moral i Pablo Peña, amb la col·laboració de diversos artistes del panorama musical andalús, com Daniel Alonso de Pony Bravo o Los Voluble. The Gardener / Stay P MRST i Laura García Lorca posen veu i música a ‘Bolas de Sangre’. També es reprodueix l’arxiu del disc ‘Canciones populares’, gravat per Lorca i La Argentinita l’any 1931.

Un futbolí de la instal·lació 'Recreativos Federico' a l'entrada de la Casa Seat / ACN - Pere Francesch
Un futbolí de la instal·lació ‘Recreativos Federico’ a l’entrada de la Casa Seat / ACN – Pere Francesch

Casa Seat també va presentar aquest mes d’agost el podcast Federico en CASA; les reinterpretacions de l’univers de Lorca realitzades pels il·lustradors Jordi Labanda, Flavita Banana i Laura Serrano; i la lectura dramatitzada d’un fragment de Bodas de Sangre amb l’actriu Clara Segura. Així mateix s’ha creat uns postres en exclusiva per Christian Escribà inspirat en un poema de Lorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa