La Casa Batlló entra en un programa de voluntariat de la UNESCO

És el primer monument de l'Estat espanyol seleccionat per aquesta iniciativa des de la seva estrena el 2008 | Els nois i noies seleccionats contribuiran a la rehabilitació de l'edifici

El Programa de Voluntaris del Patrimoni Mundial de la UNESCO ha inclòs en la seva campanya de 2019 un projecte de restauració de la Casa Batlló. Així l’edifici d’Antoni Gaudí s’ha convertit en el primer lloc de l’Estat espanyol acceptat en aquest programa, ha explicat en un comunicat aquest dilluns la Casa Batlló. La iniciativa The Restoration of Casa Batlló, from inside to beyond its walls compta amb el ‘partenariat’ de l’ONG alemanya European Heritage Volunteer, que enviarà deu voluntaris a Barcelona.

Els joves a qui ara està reclutant l’entitat podran conèixer de primera mà la restauració iniciada l’any passat i contribuir-hi durant quasi dues setmanes. Entre el 12 i el 23 de novembre realitzaran tasques de documentació, un taller de restauració de ‘trencadís’, una visita especialitzada i un taller del seu model de gestió privada, i també hi haurà visites a tallers dels artesans que han participat en la restauració.

Finalment, coneixeran les últimes tecnologies que s’han implementat, entre les quals s’inclouen les imatges tridimensionals de diferents elements arquitectònics de la Casa Batlló i les exploracions mil·limètriques de les parets de la casa per conèixer la seva composició química i física.

50 projectes cada any

Aquest programa de la UNESCO, iniciat el 2008, promou la participació de joves en diferents tasques relacionades amb la conservació, difusió, gestió i sensibilització del valor universal excepcional dels llocs Patrimoni Mundial. Cada any accepta al voltant de 50 projectes a nivell mundial d’entre més de 1.000 llocs amb possibilitats de presentar projectes, ja sigui perquè estan inscrits com a Patrimoni Mundial o en la trucada Lista Indicativa que inclou els qui aspiren a ser-ho en el futur.

L’avaluació de les propostes s’ha realitzat mitjançant un rigorós procés de selecció que cerca ser representatiu de totes les regions del món i inclou llocs tant naturals, com culturals i mixts. D’entre els 48 llocs inscrits per l’Estat espanyol, mai en la seva història s’havia inclòs un d’ells en aquest prestigiós programa, per la qual cosa la Casa Batlló “és pioner a aconseguir aquesta distinció”, ha destacat el monument.

Nou comentari