Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Camp Nou es converteix en un estadi 5G
  • CA

El món del futbol segueix adaptant-se a l’evolució de la societat i la tecnologia. L’aplicació de sistemes tecnològics arbitrals com el VAR o la implantació del 4K en les retransmissions esportives, entre d’altres, fan que la forma de viure i veure l’esport disti molt de la de fa uns anys. Entre això i les lògiques econòmiques imperants, als clubs cada vegada els costa més omplir els seus estadis, ja que els afeccionats prefereixen seguir el seu equip a través de la televisió i evitar els problemes temporals i de desplaçament que implica acudir als camps. En aquest sentit, el futur es preveu demolidor: la realitat virtual immersiva acabarà permetent que, des del sofà de casa seva i des de qualsevol indret del món, els seguidors puguin veure els partits com si estiguessin al mateix camp.

Al Mobile World Congress, el Barça hi ha tret el cap amb la conferència ‘Realitat immersiva en esports’, a la qual hi ha acudit el president Josep Maria Bartomeu. Acompanyat de John Hoffman – CEO de GSMA -, Emilio Gayo – president de Telefónica – i Carlos Grau – CEO de MWCapital en nom del 5G Barcelona -, el màxim dirigent blaugrana ha pogut contemplar un entrenament del primer equip, la gespa del Camp Nou i les oficines del feu culer sense moure’s de la Fira de Barcelona. Una nova manera de concebre l’esport, sense cap mena de dubte. “Veuràs millor el futbol des de casa que des de l’estadi”; ha resumit Gayo.

L’objectiu de la nova eina de realitat virtual és el de, mitjançant el 5G –un dels aspectes més importants del MWC2019–, permetre la visió en primera persona de qualsevol partit del Barça, com per exemple el Clàssic de Copa d’aquest dimecres al Bernabéu (pel qual, per cert, Hoffman ha desitjat sort a Bartomeu). El primer estadi 5G d’Europa no serà, però, el del Madrid, sinó el del Barça. El Camp Nou tornarà a ser pioner en l’àmbit tecnològic i permetrà implementar una millora que promet revolucionar el món del futbol i allunyar-lo una mica més dels seus orígens.

Bartomeu, a més, ha tret pit i ha fet gala de l’aposta tecnològica del Barça. “Com ja vam presentar aquí fa dos anys, a través de l’Innovation Hub estem ajudant a canviar l’esport. Estem buscant l’excel·lència, ajudant la societat amb el nostre compromís amb la innovació i volem fer un canvi en el món de l’esport”, ha assegurat, ambiciós, el president del Barça. Un cop més, el club blaugrana demostra que se segueix modernitzant i internacionalitzant. Renovar-se o morir, que diuen alguns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa