Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Born és l’espai municipal d’exposicions més visitat de Barcelona
  • CA

Els museus i centres d’exposicions municipals de Barcelona han rebut un total de 4.824.376 visitants l’any 2019, aproximadament 200.000 persones més que l’any anterior. Els centres més visitats han estat el Born Centre de Cultura i Memòria, amb 1.170.255 visitants, el Museu Picasso, amb 1.091.027, i el Castell de Montjuïc, amb 885.834 assistents. Els segueix de prop el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), que ha sumat el 2019 fins a 862.606 persones, segons dades de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) que ha donat a conèixer aquest dilluns. El centre d’exposicions La Virreina Centre de la Imatge ha incrementat el programa d’exposicions temporals i activitats oferint activitat tot l’any i la Nit dels Museus va aplegar 170.000 participants. També destaca el Barcelona Dibuixa, que es consolida com a festa ciutadana al voltant del dibuix amb seu a diferents centres museístics de la ciutat.

Exposicions destacades

Al Museu Picasso, ‘Sabartés per Picasso per Sabartés’ ha rebut 174.448 visites i ‘Picasso, la mirada del fotògraf’ 183.781. Al Castell de Montjuïc ha destacat aquest any ‘Cercant la llibertat: 1968-2018’, amb 104.164 visites, i ‘L’Art de la Guerra’, amb 130.792; del Museu del Disseny de Barcelona l’exposició ‘El boom de la publicitat. Reclams de llauna, cartró i rajola. 1890-1950’ amb 33.088 visitants, i ‘El millor disseny de l’any’, amb 31.011.

Del Museu de Ciències Naturals de Barcelona destaca l’exposició ‘Som Natura’, amb 62.223, i a la Virreina Centre de la Imatge ha tingut especial rellevància ‘August Sander. Fotografies de «Gent del segle xx»’. Pel que fa al Museu d’Història de Barcelona. Plaça del Rei, destaquen ‘Barcelona capital mediterrània’ (78.480) i ‘La conquesta del litoral, segles XX-XXI’ (48.520).

Esdeveniments en projecció

L’ICUB assegura que cites com la Nit dels Museus, que aquest any va aplegar 170.000 participants, el Barcelona Dibuixa, amb presència d’activitats a diferents centres museístics de la ciutat, o l’iN Museu “consoliden els esforços d’anys anteriors”.

En aquest sentit, remarquen la progressió d’esdeveniments com l’iN MUSEU, que en la seva tercera edició va descobrir espais restringits d’11 museus de Barcelona. Hi van participar 2.600 persones, organitzades en 170 grups, que van visitar les reserves de col·leccions, els tallers de restauració, i altres espais d’accés restringit.

També es posa en valor les cinc Fàbriques de Creació i cinc museus que han presentat en el marc del Festival Grec 2019 les seves propostes de creació artística inspirades en les col·leccions dels museus i els espais patrimonials.

Són el Born Centre de Cultura i Memòria – Teatre Tantarantana, que han presentat ‘Extremadamente rebeldes y peligrosas de paradiso 99’; el Museu de Ciències Naturals. Jardí Botànic – La Central del Circ amb la proposta ‘Paisagem de passagem’; el Museu d’Història de Barcelona. Casa Verdaguer – Fabra i Coats amb ’10 Atlàntides’; el Castell de Montjuïc – El Graner amb ‘Nightingale’; i el Museu Etnològic i de Cultures del Món – La Caldera amb ‘La colección. Guinea ecuatorial 1948-1961’.

A més, al 2019 s’ha culminat la primera edició del programa educatiu ‘Patrimonia’m Col·leccions’, que proposa el desenvolupament de projectes educatius a partir de la relació i el treball conjunt durant tot el curs d’un museu i un centre escolar. Pel que fa al programa Apropa Cultura, els museus de l’Institut de Cultura de Barcelona han rebut 4.461 persones.

En referència a les col·leccions dels museus, l’any 2019 s’han fet 78 donacions de conjunts d’objectes de variada composició, que incrementen les col·leccions de l’Arxiu Fotogràfic, Museu del Disseny, Museu de la Música, Museu de Ciències Naturals, i Museu d’Història de Barcelona.

Més notícies
La Nit dels Museus atrau a més de 168.000 persones a Barcelona
Notícia: La Nit dels Museus atrau a més de 168.000 persones a Barcelona
Comparteix
El Recinte Modernista de Sant Pau i el MACBA han estat els més visitats de la ciutat
Les portes obertes de la Mercè, museus i racons històrics
Notícia: Les portes obertes de la Mercè, museus i racons històrics
Comparteix
Una trentena d'espais, com la Sagrada Família o el Museu Picasso, es converteixen en zones de visita gratuïta per la festa gran de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa