Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El bar de sempre reviu: 5 bars de Barcelona de tota la vida
  • CA

Amb tants bars alternatius, antres de moda i noves tendències gastronòmiques, a vegades ve de gust un refugi de l’esperit casolà. En definitiva, un bar com els de tota la vida: ambient familiar, cuina de l’àvia i la decoració modesta d’un tipus de restauració que sobreviu gràcies a una clientela fidel guanyada al llarg del temps amb perseverança. 

Es tracta de bars amb història i recorregut, racons que en certa manera semblen d’una època anterior. No en coneixes cap? Doncs estàs de sort, perquè el TOT Barcelona te’n selecciona 5 on la bona taula està assegurada. 

Bar Bodega Pàdua

Fundada el 1949, la bodega va ser, originàriament, un magatzem de vins i begudes destil·lades que oferia el seu servei a domicili pel barri del Farró i bona part de la zona alta de Barcelona. D’ençà que s’ha anat adaptant a noves etapes, això no obstant, fidels sempre a la seva identitat. La seva cuina mediterrània es farceix d’anys d’experiència i de la tradicional gastronomia d’aquí: bacallà, arròs al forn, paella, fideuà, cargols, ous estrellats… El Bar Bodega Pàdua sap que com a casa, enlloc. És així que la família Ratón ha convertit el negoci en un espai que dóna la benvinguda a tothom, veïns, forasters i nòmades.

Bodega Bar Pàdua. Font: bodegapadua.com

Centric Canalla

Un clàssic del Raval des de 1940, que ha esdevingut, per a molts, un punt de trobada on es menja bé i on compartir un cafè, una canya o un vermut a qualsevol hora del dia. Destaquen les seves tapes tradicionals: les braves, les croquetes casolanes i el pop sobre patata trencada són els amos de la carta. També han introduït poc a poc plats que s’adapten als gustos actuals, com ara el tàrtar verd, el trio de cremes o ara les carxofes confitades. Bon àpat en un lloc acollidor. Què més vols? 

Cèntric Bar, al Carrer de les Ramelleres, 27

Bracafé

Amb un orígens que es remunten al 1929, l’aroma d’aquesta cafeteria de referència té alguna cosa especial, i és que si d’alguna cosa poden presumir és de dominar “l’art de fer un bon café”. A part del seu cafè, importat de Brasil, i de la tradicional xocolata amb xurros, ofereixen, també, menús a un preu més que raonable, i entrepans, crepes, pastisseria i un ampli ventall de begudes fredes i calentes. En resum, l’opció ideal per anar a prendre unes cerveses capvesprals i gaudir de la seva terrassa a la fresca.

Bracafé. Font: bracafe.com

Bar Terra Alta

Tapes suculentes en el bar predilecte de la penya Clarete, els aficionats de l’Osasuna, que es reuneixen al Bar Terra Alta per presenciar com Déu mana el Barça-Osasuna, tot un esdeveniment pels fidels. A part d’aquesta clientela futbolera, aquest bar del Raval profund acull tota mena de personatges pintorescos del barri que tenen mil anècdotes a explicar, i també bona part del jovent, que l’ha triat com a punt de trobada per compartir unes rialles i sopar un entrepà el cap de setmana. No pots deixar-te de tastar les truites variades, l’entrepà de pernil i els embotits ibèrics tallats a mà.

Bar Terra Alta: Font: Ajuntament de Barcelona

Bodega Josefa

Toca desembarcar a la barra de la Bodega Josefa, un centre de peregrinació de la gent del barri del Putxet i el Farró. Un d’aquells bars on no mullar pa és pecat. El menú de dia d’aquest bar familiar ocuparà sens dubte el teu pòdium personal. Imagina’t: arròs de bacallà de primer, cigala fresca a la planxa o un bon bistec de bou de segon i un flam casolà de postre. Oi que sona bé? I les patates, que mereixen una menció apart. Els èxits de la carta probablement no han variat ni una coma des de fa deu anys i els comensals ho agraeixen.

Bar La Masia

Bar, restaurant, taverna o café, no queda clar. El que és ben segur és que si hi ha un lloc emblemàtic al Raval, aquest és La Masia: un negoci familiar amb més de 60 anys d’història, amb una atmosfera rústica, impermeable a les modes, que enamora per la seva autenticitat, perquè és difícil imaginar-se que un dia no va ser-hi allà per alimentar el veïnat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa