Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament demana als veïns de Sants que marxin a casa a les 0:30h
  • CA

Crida de l’Ajuntament de Barcelona a la responsabilitat dels veïns i veïnes de Sants per evitar que la darrera nit de la festa major del barri acabi com les nits anteriors, amb aldarulls, aglomeracions i intervenció de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha demanat que quan finalitzi la programació oficial, a dos quarts d’una, tots marxin a casa “a descansar” per evitar aglomeracions al carrer. “A partir d’aquesta hora no hi hi ha festa, no hi ha música“, ha dit el regidor. També l’alcaldessa accidental, Laura Pérez, ha rebutjat els actes vandàlics viscuts la nit d’aquest divendres en “un barri pacífic”. “Estem encantats de rebre visitants, però han de ser les festes populars per al gaudi dels veïns”, ha dit en una entrega de premis.

I és que les festes de Sants estan tenint, malauradament, un final als carrers que no té res a veure amb el caràcter festiu i cívic que comporta una festa major. Novament, nit d’aldarulls, barricades i aglomeracions als carrers del barri en acabar la festa.

“Ara mateix la carretera de Sants és un descontrol. Les persones que fem possible de forma altruïsta la festa no ens mereixem akxò”, piulava de matinada un dels organitzadors de la festa. I és que els Mossos han tornat a intervenir -i hi ha hagut llançaments d’objectes contra la policia- especialment al carrer de Sants, on alguns joves han llençat ampolles de vidre contra els vehicles dels Mossos d’Esquadra i han col·locat contenidors enmig de la via per barrar-los el pas. A més, com la nit antrior, la policia ha fet fora del Parc de l’Espanya Industrial desenes de persones amb una actuació que ha acabat passades les 4 de la matinada

Malgrat tot, la Guàrdia Urbana confirma que no hi ha hagut incidents rellevants. Ara bé, els veïns temen que aquesta nit, la darrera de la festa major del barri, el descontrol sigui encara més gran.

Joves al parc de l’Espanya Industrial de matinada FOTO: 324

A partir de les 00.45 hores, unes 3.000 persones han seguit la festa al parc de l’Espanya Industrial i rodalies amb més música, botellots i gresca, majoritàriament sense mascareta i no respectant les distàncies de seguretat. Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana han començat a desallotjar la zona passades les dues de la matinada i la dispersió de la gent no ha finalitzat fins a les quatre de la matinada després d’alguna corredissa, empentes i llançament d’ampolles contra la línia policial.

A la carretera de Sants, també s’ha col·locat algun contenidor a la calçada a mode de barricada.Els incidents no han anat a més, tot i que s’ha denunciat que el llançament d’ampolles ha acabat danyant diversos cotxes aparcats al carrer de l’Espanya Industrial. L’Ajuntament de Barcelona ha reconegut que aquesta passada nit de divendres “s’ha detectat més afluència de gent a les festes per ser cap de setmana”. “Però no s’ha produït cap incident destacable i els desallotjaments s’han realitzat sense incidents”, han remarcat des del consistori barceloní. Per part dels Mossos d’Esquadra, no consten tampoc denúncies ni detencions en aquesta nova nit d’aglomeracions i botellots a les Festes de Sants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa