Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El barceloní Disfrutar, el 5è millor restaurant del món
  • CA

El restaurant Disfrutar, situat al carrer Villarroel de Barcelona, ha estat escollit el cinquè millor restaurant del món. Així ho ha resolt el prestigiós rànquing The World’s 50 Best Restaurants en la seva celebració oficial a Bèlgica. Des d’allà s’ha coronat la cuina danesa, que ha aplegat les dues primeres posicions de la classificació, i també s’ha reconegut “els plats paradoxals” i l’experiència gastronòmica “única” del restaurant barceloní, ha informat l’Agència Catalana de Notícies. Així, l’establiment que va rebre la seva primera estrella Michelin poc després d’obrir, l’any 2015, ara ha estat novament distingit en l’ambit internacional. Només quatre restaurants del món s’han posicionat per davant de la proposta dels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas.

En el més alt de la llista s’ha reconegut al Noma, l’històric local de Dinamarca que ja havia guanyat quatre vegades aquesta distinció i que va tancar l’any 2016. Finalment, però, el segell del xef René Redzepi ha tornat a obrir amb una proposta innovadora i això li ha servit per acabar encapaçalant de nou la llista The World’s 50 Best Restaurants. És la cinquena vegada que ho aconsegueix, una fita que anteriorment havia aconseguit elBulli de Ferran Adrià.

En segona posició ha estat catalogat l’etern competidor del Noma a Copenhaguen, el Geranium. Tot seguit, en tercera posició, s’ha premiat a l’Asador Etxebarri, situat a Atxondo, a Biscaia. La proposta del cuiner Victor Arguinzoniz, alhora, ha rebut el màxim reconeixement de la resta de xefs de primer ordre mundial: l’Estrella Damm Chefs Choice Awards 2021.

El quart a la llista ha estat un restaurant peruà, el Central. El Mugaritz ha estat catalogat com el 14è millor establiment del món, l’Elkano, el setzè, i el Diverxo de David Muñoz, el 20e. Així, en les vint primeres posicions, s’han aplegat fins a cinc restaurants ubicats a l’estat espanyol.

En el passat, el Celler de Can Roca va arribar a ser el millor restaurant del món en aquest mateix rànquing. Tanmateix, una vegada t’has alçat amb el màxim reconeixement, ja no et deixen tornar a participar-hi. L’única excepció, com ha passat amb el Noma, és que es tanqui el local i torni a començar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa