Barcelona torna al cinema amb l’obertura de les primeres sales

'Parásitos', '1917' i 'Jojo Rabbit' repeteixen al Renoir i la sala Phenomena programa la recent 'Mad Max'

Els espectadors de Barcelona tornen aquest divendres al cinema amb l’obertura del Renoir Floridablanca i la sala Phenomena, tres mesos després de l’inici de l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus. Els Renoir ha programat èxits recents com Parásitos, 1917 i Jojo Rabbit i alguna novetat com Lobos, mentre que la sala dirigida per Nacho Cerdà projectarà Mad Max: Furia en la carretera i La La Land (La ciudad de las estrellas).

Aquestes són els dos primers cinemes barcelonins que reobren les seves portes ja que els Cinemes Verdi tornen a l’activitat amb públic el 25 de juny amb el BCN Film Fest; la Filmoteca de Catalunya ho farà el 26 de juny, el mateix dia que els Cines Yelmo de la capital catalana. El Renoir ha programat els films Lo mejor està por llegar d’Alexandre de La Patellière i Matthieu Delaporte; Invisibles, de Garcia Querejeta; La família Samuni, de Stefano Savona; Little Joe de Jessica Hausner; Matthias i Maxime, de Xavier Dolan, que es va preestrenar durant el confinament a Filmin; la mexicana Los lobos, de Samuel Kishi Leopo que formava part de la programació del D’A Film Festival, així com 1917 de Sam Mendes, l’oscaritzada Parásitos de Bong Joon-ho, The gentlemen de Guy Ritchie i Jojo Rabbit de Taika Waititi.

El Renoir Floridablanca va explicar les mesures que duran a terme per complir amb les normes sanitàries mesures com la reducció de l’aforament de cada sala amb una distància de seguretat que es mantindrà mitjançant butaques pre-assignades. Podran seure al costat les persones que conviuen en el mateix pis. Així mateix, s’ha disminuït el nombre de passis per facilitar la neteja de les instal·lacions i evitar les aglomeracions.

Phenomena

En la mateixa línia, la Sala Phenomena ha anunciat entre altres mesures de seguretat la reducció de l’aforament i amb les butaques pre-assignades que estaran marcades de color verd o que s’obriran les portes amb anticipació suficient per evitar les aglomeracions. A la sala Phenomena, s’ha programat per aquest divendres Mad Max: Furia en la carretera, de George Miller, i La La Land (La ciudad de las estrellas), de Damien Chazelle.

La majoria de sales, a Catalunya i l’Estat, reobriran entre el 26 de juny i el 3 de juliol, tal com va confirmar el president del Gremi d’Exhibidors de Catalunya, Camilo Tarrazón. Va advertir que les estrenes més llamineres pel gran públic trigaran “unes setmanes” a tornar i que les condicions de reobertura no seran fàcils per la seva economia com per exemple la reducció de l’aforament.

Nou comentari