Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona té el millor cuiner català del 2022
  • CA

La cuina barcelonina està sempre a l’avantguarda. I en l’edició d’enguany del Gastronomic Forum Barcelona, un cuiner de la ciutat ha estat guardonat com el millor cuiner 2022. Es tracta del xef del Mont Bar, situat al carrer de la Diputació, 222. És Fran Agudo, que des del 2020 és el director gastronòmic d’aquest establiment, on barreja originalitat, creativitat i precisió tècnica en la cuina.

El millor cuiner del 2022

Nascut a Andújar (Jaén) i criat a Lloret de Mar, Fran Agudo va estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Girona va passar pel prestigiós Celler de Can Roca el 2006 i després pel Tickets fent una estada de pràctiques. Fins que Albert Adrià el va designar cap de cuina el 2014 del restaurant estrella del grup El Barri, que reobriria més endavant convertit en el Teatre Kitchen&Bar. Després fa el canvi a Mont Bar, on el 2022 justament rep el seu quart Sol de la guia Repsol. I és que ja havia guanyat tres Sols quan treballava de cap de cuina al restaurant Tickets. Agudo va començar molt jove en el món de la gastronomia, al costat del seu pare, que també era cuiner.

La resta de finalistes han estat Adrià Bou del restaurant Terram (Girona), Jaume Marambio i Vicky Maccarone d’Alapar (Barcelona), Manu Núñez i Carles Ramon de Besta (Barcelona) i Jordi Tarré de Prodigi (Barcelona). Els candidats van elaborar un plat representatiu del seu restaurant, amb el nexe comú que tots ells treballen amb productes de proximitat i sensibles a les produccions ecològiques.

La selecció de candidats, un total de sis, va anar a càrrec d’un consell assessor format per periodistes i gastrònoms, i els guanyadors van ser elegits per votació popular. També s’ha reconegut com el cuiner més sostenible en Lluc Quintana, del restaurant Can Xapes de Cornellà de Terri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa