Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona recupera el pols audiovisual
  • CA

Barcelona recupera mica en mica l’activitat audiovisual després d’un any i mig de pandèmia. En el primer semestre de l’any, més de 1.600 produccions han triat la ciutat com a escenari de rodatge, el que suposa gairebé el 60% de les filmacions que es van fer el 2019, segons les dades de la Barcelona Film Comission. Segons l’ens, a finals d’any s’hauran rodat a Barcelona 20 grans produccions que superaran els 45 milions i hauran generat prop de 17.000 contractacions.

L’oficina que coordina i gestiona els rodatges a la capital catalana ha col·laborat en 439 produccions, gairebé les mateixes que en tot el 2019 (509) i el 2020 (490). Segons explica el tinent d’alcaldia de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, això suposa que l’activitat audiovisual “no només s’està activant” després de la pandèmia, sinó que el sector està recuperant rodatges que havien quedat suspesos.

La pandèmia paralitza el sector

Per això, des de l’Ajuntament consideren que aquest any serà “excepcionalment positiu” pel sector audiovisual. “A banda de les produccions pròpies que s’haguessin fet aquest any, segurament se n’estan fent moltes altres que van haver de quedar al calaix”, ha insistit. L’any passat, marcat per les fortes restriccions sanitàries, Barcelona va acollir 765 rodatges menys que el 2019, un descens de gairebé el 28%.

Per segments, els rodatges d’anuncis van caure un 41,8%, mentre que les filmacions culturals ho van només un 3,3%. Enguany, els llargmetratges i les sèries de ficció han estat els més actius a l’hora de triar Barcelona com localització de rodatges, seguits de les produccions artístiques i els videoclips.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Esther a octubre 03, 2021 | 14:15
    Esther octubre 03, 2021 | 14:15
    Tot i que sembla que ja falta menys, la pandèmia encara no s'ha acabat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa