Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reclama convertir l’edifici del Banc d’Espanya en un equipament cultural
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona reclama convertir l’edifici del Banc d’Espanya ubicat a la plaça de Catalunya en un equipament cultural. La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat aquest dimarts una proposició presentada pel PP que insta el govern municipal a iniciar gestions amb l’executiu espanyol així com els tràmits necessaris perquè l’edifici, titularitat del ministeri d’Hisenda, tingui usos culturals. La proposició s’ha aprovat amb el vot favorable dels dos socis de govern -BComú i PSC-, Cs, PP i Barcelona pel Canvi, l’abstenció de JxCat i el vot contrari d’ERC.

El tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, ha dit que ja s’ha plantejat la proposta al govern de Pedro Sánchez i que resten a l’espera d’una resposta.El tinent d’alcaldia també ha matisat que no és el primer cop que es fa una proposta en aquesta línia i ha recordat que fins l’arribada de Sánchez a la Moncloa s’havien trobat amb la negativa del PP.

Edifici clau al centre de la ciutat

En la defensa de la proposició, el regidor popular Óscar Ramírez ha indicat que l’edifici en qüestió és un espai de més de 27.000 metres que podria ser “clau” al centre de Barcelona i ha alertat que les funcions de l’àmbit financer que ara s’hi duen a terme aniran minvant fins que quedi pràcticament alliberat. Per això, ha demanat plantejar-se ja els seus usos futurs i ha proposat que aquests siguin culturals.

Tot i que el text aprovat no detalla què podria acollir l’edifici, Ramírez ha parlat en la seva intervenció d’opcions com ara una subseu del Prado o un museu dedicat a Dalí. La majoria dels grups han votat a favor de la proposició però ERC hi ha votat en contra perquè el PP ha rebutjat modificar el text presentat per incloure la petició dels republicans perquè la titularitat de l’edifici es traspassi a l’Ajuntament i sigui el consistori qui en decideixi l’ús. En una línia similar s’han expressat des de JxCat. El regidor Ferran Mascarell ha assenyalat que al darrere de la proposta hi ha una política del PP d’acabar convertint edificis en “sucursals que es pensen des de Madrid”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa