Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona planeja recuperar la Nit dels Museus al maig
  • CA

Barcelona preveu recuperar la Nit dels Museus el pròxim 15 de maig en l’horari nocturn que “permetin les condicions vigents” en aquell moment, després que l’any passat se suspengués a causa de la pandèmia. Segons ha informat aquest dijous l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), al juny també se celebrarà la cinquena edició d’IN Museu. La intenció és mostrar la cara B dels museus de la ciutat de gestió directa municipal i consorciats.

Així mateix, programarà dins del Festival Grec el projecte Creació i Museus entre el 25 de juny i el 4 de juliol, en el qual museus i fàbriques de creació desenvolupen projectes creatius conjunts, i a l’octubre farà una nova edició del Barcelona Dibuixa, coproduït amb el Museu Picasso. L’Icub ha assenyalat que la programació d’exposicions en els museus municipals per a 2021 busca “recuperar la connexió amb el ciutadà i la presencialitat”, després d’un any marcat per les restriccions d’activitat.

El comunicat també subratlla l’últim any ha estat de transició i que ha servit internament per adaptar-se a les noves tecnologies. A més, ha potenciat l’exploració dels continguts en línia i s’ha treballat en la documentació i conservació de les col·leccions.

Exposicions

A l’Arxiu Fotogràfic es podrà veure dues mostres durant 2021, una centrada en l’obra de Margaret Michaelis i una altra d’Esteve Lucerón, mentre que l’Arxiu Històric repassarà la comunicació política clandestina durant la dictadura en una exposició.

El Born CCM abordará l’educació en una exposició i a l’octubre presentarà una exposició homenatge a Federico Fellini; el Castell de Montjuïc acollirà una exposició d’Espe Pons i una altra sobre el parc d’atraccions de Montjuïc, i el MUHBA tindrà entre les seves exposicions una mirada sobre el futbol a la ciutat.

El Monestir de Santa Maria de Pedralbes homenatjarà l’artista Otagaki Rengetsu en una exposició; el Museu del Disseny dedicarà una mostra als barrets dissenyats per Balenciaga; i el Museu Etnològic farà una sobre la pintura aborigen australiana.

Finalment, el Museu de la Música dedicarà una al compositor Joan Mané; el Museu de Ciències Naturals farà per primera vegada una mostra familiar, i el Frederic Marès ha iniciat el programa transversal Convidats i amfitrions en el qual les peces dialoguen amb les de galeries catalanes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa