Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona obre 10 patis d’escoles bressol més per fomentar el lleure

Barcelona amplia de quatre a 14 els patis oberts de les escoles bressol municipals. L’objectiu és fomentar el lleure socioeducatiu dels més petits. És per això que cada dissabte de 10 h a 13 h estaran disponibles per al seu ús. A més, un dissabte al mes i a les 11.30 h s’oferirà una activitat cultural a cada un d’aquests espais de la capital catalana.

La iniciativa, promoguda per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament, amb la col·laboració de tots els districtes de la ciutat, i de diverses entitats educatives i socials, s’anomena Lletra petita als patis oberts i l’ofereix el Consorci de Biblioteques de Barcelona, que col·labora en aquesta iniciativa. Es tracta d’una activitat pensada per a nens i nenes fins als 6 anys d’edat, sempre acompanyats de persones adultes de la seva família o de referència. Durant aquesta franja horària es podrà fer ús dels llibres que Biblioteques de Barcelona posarà a disposició de la mainada i les seves famílies.

Patis escolars oberts / Ajuntament de Barcelona

El pla té com a plantejament oferir patis de centres educatius públics de la ciutat, sempre en horari no lectiu com a espais d’ús públic oberts a tota la ciutadania. Es tracta d’un programa que vol potenciar les oportunitats de joc en el temps lliure per a infants, joves i les seves famílies, així com per a persones adultes en general, i promoure els usos dels centres educatius com a equipaments de barri, explica l’Ajuntament. Són espais on es fomenten valors i actituds de respecte, de cooperació, d’esforç i de responsabilitat dels infants i dels joves mitjançant el joc compartit. D’aquesta manera, el programa obre l’escola al barri i contribueix a fer barris més educadors. La incorporació de l’obertura progressiva de patis de bressol al barri, forma part tant del Pla d’educació i criança de petita infància com del Pla del joc a l’espai públic impulsats tots dos per l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix