Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, lloc idoni per llepar-se els dits amb reclams d’una altra època
  • CA

Barcelona s’ha acostumat a encadenar distincions i reconeixements en els àmbits més diversos. El darrer l’ha anunciat TripAdvisor, que situa la capital catalana com una de les destinacions gastronòmiques més rellevants de tot el món. Concretament, en la sisena posició dels millors destins culinaris en el marc dels Travelers Choice Awards. El rànquing l’encapçala Roma, seguida per Creta, Hanoi, Florència i París.

Tal i com explica la plataforma en el seu lloc web, cada any es guardonen els hotels, restaurants i activitats preferides dels viatgers d’arreu del planeta atenent les opinions i puntuacions recollides durant els darrers dotze mesos. L’argument utilitzat, això sí, s’assembla més aviat a l’eslògan turístic d’altres èpoques: diu que la capital catalana ofereix la possibilitat “d’assaborir una sangria en una terrassa d’alguna cafeteria de La Rambla”, mentre es pot observar els cridaners artistes de carrer, referits a les ‘estàtues humanes’ o músics ambulants.

També destaca que a la ciutat tothom pot triar-hi el seu propi banquet mòbil fent tapes de bar en bar. L’explicació no s’oblida de figures històriques: atribueix a Gaudí l’aire surrealista de la capital catalana i també a Gaudí el disseny de diversos edificis emblemàtics.

Roma, Creta i Hanoi

Sant Sebastià ocupa el dissetè lloc d’un llistat que lidera Roma –pasta fresca, carxofes fregides o un estofat de cua de bou en són els principals reclams, més el capuccino-, seguit per la illa grega de Creta -s’esmenten els plats tradicionals fets amb ingredients collits dels horts, herbes aromàtiques i oli d’oliva verge extra-.

En el cas de Hanoi, la capital vietnamita ofereix rotllets de primavera, amanides de flor de banana, porc a la barbacoa amb ‘noodles’ i salsa de peix. D’altra banda, en la categoria de millors destins populars mundials Barcelona aconsegueix el dotzè lloc d’un podi que ocupen Dubai, Bali i Londres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa