Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona celebrarà una festa per als fans d’Eurovisió
  • CA

La LXVI edició del Festival de la Cançó d’Eurovisió se celebrarà al Pala Alpitour de Torí, Itàlia, els dies 10, 12 i 14 de maig de 2022, després de la victòria de la banda de rock Måneskin a l’edició de 2021 a Ròterdam (Països baixos), amb la cançó «Zitti e buoni», que va portar el país transalpí amb 524 punts a organitzar aquesta edició. Serà el tercer certamen d’Eurovisió que se celebri a Itàlia, després dels festivals realitzats el 1965 i 1991.

Però abans, Barcelona acollirà una festa d’homenatge al mític festival. Barcelona Eurovision Party serà la germana petita d’Eurovisió i se celebrarà el dissabte 26 de març a la Sala Apolo. Serà una iniciativa que s’estrena aquest 2022 a Barcelona.

Durant aquest dia, l’Apolo serà testimoni de les actuacions d’una vintena d’artistes representants de diversos països a l’edició d’aquest any. També comptarà amb llegendes d’Eurovisió, com Rosa López o Conchita Wurst, i amb dos presentadors magnífics, tal com han assegurat des de l’organització.

Paula Ribó, popularment coneguda com a Rigoberta Bandini, és una de les candidates a representar l’Estat espanyol en aquest festival. I de fet, la barcelonina és l’aposta de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol, Raquel Sánchez. “No paro d’escoltar l’himne feminista que ens ha regalat”, assegura la socialista, que abans de ser ministra va ser alcaldessa de Gavà. La cançó de Rigoberta Bandini és una oda a les mares que s’han desviscut pels seus. “Mama, parem la ciutat, traient un pit fora, al pur estil Delacroix”, diu un dels versos de la cançó. “Tu que has sagnat tants mesos de la teva vida, perdona’m, abans de començar, soc una presumptuosa i ho saps bé”, diu la lletra d’aquesta cançó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa