Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estrena un nou teatre de 1.400 butaques

Barcelona ha estrenat aquest cap de setmana el Teatre Arenas, ubicat a la cúpula del centre comercial Arenas de la Gran Via. Un teatre amb prop de 1.400 butaques pensat per acollir espectacles de gran format que no es poden fer en altres espais de la ciutat. Els ritmes llatins i una trentena de cantants, ballarins i acròbates han estat els primers a aixecar el teló, amb l’espectacle ‘Havana Nights‘, i ara la idea dels propietaris és aconseguir crear una programació estable amb espectacles tots els dies de la setmana. El director artístic del teatre, Joan Lluís Goas, ja ha avançat, en unes declaracions fetes a TV3, que enguany vindran “uns ballets de Berlín que no han vingut mai a Barcelona” i que programaran un espectacle català “original i fantàstic”.

La idea dels productors d’aquest nou espai és acollir uns 300.000 espectadors durant aquesta temporada. De fet, el nou teatre vol convertir-se en tota una referència de la ciutat, i per això compta amb la platea “més gran de Barcelona”. El directiu de Merlin Properties –propietària del centre comercial–, Luis Lázaro, considera que l’acord que ha permès ubicar l’espai cultural a la cúpula impulsarà l’edifici comercial i que és “un gran exemple de com els espais de Retail estan en constant transformació adaptant-se a les necessitats tant d’oci com culturals dels visitants”.

Imatge del Teatre Arenas per dins | MERLIN PROPERTIES
Imatge del Teatre Arenas per dins | MERLIN PROPERTIES

Moment dolç pel teatre

Els teatres catalans van celebrar al setembre la segona millor temporada de la seva història, amb prop de 3 milions d’espectadors i gairebé 85 milions d’euros facturats durant el curs passat. Aquestes xifres mostren una “clara recuperació del sector” després del sotrac de la pandèmia i l’objectiu ara serà confirmar xifres com els 1.072 espectacles o les 12.503 funcions que es van fer entre 2022 i 2023. Un cop consagrades aquestes xifres, l’Associació d’Empreses Productores de Teatre (ADETCA) i els Teatres Públics de Barcelona fixaran altres objectius en com gestionar l’arribada de la intel·ligència artificial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa