Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estrena la primera coberta verda silvestre
  • CA

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha estrenat una coberta verda silvestre de 7.100 metres quadrats, la primera a la capital catalana. El Terrat Viu, que consta de tres prats i tres llacunes d’aigua dolça adaptades al clima mediterrani, es podrà visitar gratuïtament fins al 31 de juliol. Les característiques i la situació de l’edifici –al Fòrum- han condicionat la vegetació del terrat ja que la coberta del Museu pot suportar poc pes, es troba molt prop del mar i sovint hi bufa el vent. En concret, s’hi han creat prats mediterranis amb plantes que no necessiten gaire gruix de terra i sobreviuen a la calor de l’estiu.

El Terrat Viu permetrà investigar quines espècies són les més adequades per a les cobertes verdes de Barcelona. El projecte, ara per ara, consta de tres tipus de prats mediterranis de plantes anuals que sobreviuen a la calor de l’estiu en forma de llavors quan la planta s’asseca o bé de bulbs sota terra, esperant millors condicions per tornar a brotar. També hi trobem tres tipus de llacunes d’aigua dolça amb vegetació autòctona que mostren ambients rics en vida i també quin és el paper de les comunitats aquàtiques en el procés natural de la depuració d’aigües. En paral·lel, el Terrat Viu igualment incorpora un hotel d’insectes pol·linitzadors i properament s’hi col·locaran caixes niu per a ocells i ratpenats.

De fet, un dels objectius del Terrat viu és oferir una vessant educativa al visitant, que pot descobrir com era la vegetació a Barcelona abans que aquesta desaparegués per culpa de la industrialització. Actualment ja s’està fent un seguiment tant de la flora com de la fauna, a través del qual els especialistes del Jardí Botànic, del Museu i de l’Institut Català d’Ornitologia, entre d’altres institucions, observen l’evolució del terrat i treuen conclusions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juan a juny 28, 2020 | 10:45
    Juan juny 28, 2020 | 10:45
    Coste: mas de 2.000.000 millones de euros. DOS MILLONES.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa