Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, meca gastronòmica amb 31 estrelles Michelin
  • CA

Barcelona i l’àrea metropolitana es mantenen en bona posició entre les ciutats europees referents en gastronomia i torna a liderar el rànquing espanyol: és la ciutat amb més Estrelles Michelin d’Espanya. La gala d’entrega ha distingit la capital catalana amb fins a 31 estrelles, que es reparteixen 23 restaurants: 22 de Barcelona ciutat i un de Santa Coloma de Gramenet, el Lluerna, que ja tenia l’estrella.

La primer notícia positiva són les estrenes: Martín Berasategui guanya la primera per l’Oria –situat al ‘hall’ del Monument Hotel del passeig de Gràcia– i Carles Abellan n’ha aconseguit una altra per a La Barra, en plena Barceloneta. La proposta del cuiner basc –que arriba a les deu estrelles– a Barcelona, repassa la seva cuina i ofereix una gastronomia basada en la mediterrània. Pel que fa a La Barra d’Abellán, es trata cuina amb aires d’El Bulli, que va obrir portes l’any passat i s’ha especialitzat en cuina marinera.

I el colofó és la recuperació de les dues estrelles per als germans Torres amb el seu flamant Cocina hermanos Torres, que ocupa una àmplia nau a les Corts. Batejada per ells mateixos com “La Nau dels somnis”, ha revalidat la confiança de la guia, que els ha atorgat les mateixes estrelles que tenien amb el Dos Cielos abans de tancar-lo aquest estiu. Després d’una dècada a la planta 24 de l’Hotel Melià, els germans Sergi i Xavier Torres van tancar el restaurant per obrir-ne un de “personal i propi” a finals de juny, ubicat en una nau industrial de 800 metres quadrats al carrer Taquígraf Serra. El projecte més personal d’aquests cuiners mediàtics busca també ser un espai de formació i els comensals poden veure els professionals treballar en una cuina ubicada al centre del menjador.

Enguany la gala para presentar la nova Guia Michelin d’Espanya i Portugal s’ha celebrat al Pavilhão Carlos Lopes de Lisboa i és la primera vegada que la capital lusa acull l’event d’ençà que es va començar a organitzar l’any 2009.

Aquí teniu la llista completa de les estrelles Michelin de l’àrea metropolitana de Barcelona:

Tres estrelles

1. Àbac

2. Lasarte

Dues estrelles

3. Disfrutar

4. Enoteca

5. La Cocina de los Hermanos Torres (noves, s’acaben de traslladar del Dos Cielos)

6. Moments

Una estrella

7. Alkimia

8. Caelis

9. Dos Palillos

10. Enigma

11. Gaig

12. Hisop

13. Hofmann

14. Hoja Santa

15. Koy Shunka

16. L’Angle

17. La Barra de Carles Abellán (nova)

18. Lluerna (Santa Coloma de Gramenet)

19. Oria (nova)

20. Pakta

21. Tickets

22. Via Veneto

23. Xerta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa