Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona es consolida com a ciutat de congressos mèdics i sanitaris
  • CA

Barcelona avança el posicionament com a destinació de congressos mèdics i sanitaris, que van representar el 32,8% de totes les fires que es van fer a la ciutat el 2019, segons un informe de l’Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió (OTB). L’estudi mostra una tendència a l’alça tant en els congressos mèdics com els científics amb increments del 31,5% i 13,6% respectivament el 2018. Durant l’any passat també es va notar un augment de la presència internacional amb un 80,7% d’esdeveniments, un increment de dos punts en relació amb el 2018. Els congressos de caràcter internacional se centren sobretot a Barcelona, on van ser el 83,3%, mentre que a la resta del territori van ser el 68,2%.

Segons l’Observatori, les dades constaten el predomini de Barcelona en el mercat de congressos de caràcter mèdic-sanitari. En concret, 1 de cada 3 fires que es van celebrar l’any passat a la demarcació de Barcelona es podien incloure en l’àmbit mèdic-sanitari (32,8%); científic (16,6%), tecnològic (10%). Els de caràcter econòmic o comercial van representar el 15,4% de les fires mentre un 13,5% dels esdeveniments eren universitaris o acadèmics.

Una altra de les variables que estudia l’OTB és com va ser el perfil dels visitants de negocis a la ciutat. De mitjana, el visitant congressual està a Barcelona 3,19 dies, s’allotja majoritàriament en hotels (un 82,2%) i arriba en avió (un 79,1%). Més de la meitat dels congressistes es va situar a la franja d’edat d’entre 31 i 45 anys (58,2%) i 2 de cada 3 eren homes.

El 57,8% dels congressistes van venir acompanyats i van allargar la seva estada respecte a la durada del congrés 1,93 dies, un increment respecte als 1,73 dies del 2018. “Aquest fet, a més de l’impacte econòmic que representa, implica que tenim un turista que evoluciona de negoci cap a negoci-lleure i per tant apunta cap a un turisme de qualitat que se’n beneficia tota la ciutat” , apunta l’Observatori.

Valoracions

L’estudi també recull les valoracions que fan tant els congressistes com els presidents sobre aspectes vinculats a l’activitat congressual. Pel que fa a la valoració general de les ciutats, va ser d’un 4,22 sobre 5. La relació qualitat/preu, en el conjunt de la destinació va obtenir valoracions moderades: 3,42 en l’oferta hotelera, 3,83 en l’oferta comercial i 3,99 a l’oferta de restauració. Un 94,6% dels presidents entrevistats organitzarien en un futur un altre congrés a la mateixa ciutat.

Segons els presidents dels congressos, gairebé en la meitat dels casos, les organitzacions van dur a terme accions per facilitar un llegat concret a la ciutat on tenia lloc l’esdeveniment en forma d’avenços científics, tecnològics o d’altre tipus (48,9%), accions amb escoles, universitats, etc.. (40,4%) i beneficis per la comunitat (40,4%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa