Barcelona dedica una plaça de Sant Antoni a l’anarquista i antifeixista Conxa Pérez

Nou pas de l'Ajuntament per feminitzar el nomenclàtor de la ciutat

El districte de l’Eixample ha dedicat una plaça del barri de Sant Antoni a la sindicalista antifeixista i militant de la CNT i de la FAI Conxa Pérez, ha explicat el consistori barceloní en un comunicat. Aquest dissabte al matí ha tingut lloc l’acte de descobriment d’una placa a la plaça Conxa Pérez, en el qual han participat el regidor de l’Eixample, Jordi Martí; la regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín; i el president de l’associació de veïns i veïnes, Pep Sala.

Durant 50 anys, Conxa Pérez va estar al capdavant d’una parada als Encants del mercat de Sant Antoni, “on amagava a companys, propaganda i material clandestí”, i que es va convertir en punt de trobada de militants anarquistes. És un dels sis noms de dones que “van deixar empremta en la lluita veïnal, política i social” que el nomenclàtor municipal va aprovar al desembre: Emília Llorca Martín, Consol Casals i Genover, Teresa Boronat i Fabra, Isabel Domínguez Paniagua i Irena Sendler són la resta.

Aquestes sis dones “representen la memòria de la cultura i l’activisme veïnal, polític i sindicalista” i donaran nom a sis espais de la ciutat per a feminitzar el nomenclàtor de Barcelona, “que tradicionalment ha prioritzat noms d’homes privilegiats vinculats a l’Església”.

Nou comentari