Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona commemora 150 anys d’idil·li amb La Mercè
  • CA

Barcelona torna a estar de festa. Des d’aquest dijous i fins al proper diumenge, se celebra de nou la Festa Major de la Mercè, que engalana la ciutat des de fa 150 anys sempre pels volts del 24 de setembre. Enguany, les celebracions prenen un cert aire de recuperació de bona part de la normalitat després que la crisi sanitària de la Covid-19 trastoqués considerablement el programa festiu del 2020. En tot cas, els escenaris de la festa estaran perimetrats i es requereix reserva prèvia per accedir-hi, la fórmula amb què l’Ajuntament vol prevenir aglomeracions per tal de seguir contenint la pandèmia.

Segle i mig després de convertir-se en la gran festa de Barcelona, la Mercè s’escampa arreu de la ciutat amb més de 600 activitats culturals, artístiques i festives. Els esdeveniments i els espais es descentralitzen per estendre als districtes i als barris una edició que compta amb la ciutat de l’Havana com a convidada especial. Artistes de la capital cubana acudeixen a Barcelona per afegir-se a les celebracions.

Algun paraigua contra el sol també s'ha vist aquest matí, a Ciutat Meridiana, per l'inici de la Mercè / Jordi Play
Arts escèniques a Ciutat Meridiana, durant les festes de la Mercè de 2020 / Jordi Play

A més, es commemoraran els 150 anys de Festa Major. L’efemèride estarà present des del pregó fins al tancament de la festa, en els concerts i les actuacions de la Música Mercè, el festival BAM Barcelona Acció Musical i el festival Mercè Arts de Carrer. També es farà cabuda en els espectacles de cultura popular, que aquest cop es traslladen a un nou espai cèntric, al passeig de Gràcia. A més, Barcelona és enguany capital mundial de l’alimentació sostenible, un reconeixement que planarà sobre molts dels actes de la Festa Major.

Alhora, la Mercè incorpora dins de la seva programació festivals amb ressò internacional, com el BAM, que aplega un excel·lent ventall de música emergent, i el Mercè Arts de Carrer, que omple d’espectacles de circ i teatre places i carrers. L’extensió dels espais de festa a diferents punts pretén fer partícip a tota la ciutadania de la festa i, a més, evitar trajectes per gaudir de la Mercè.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un de pas a setembre 25, 2021 | 11:10
    Un de pas setembre 25, 2021 | 11:10
    Visca Santa Eulàlia!!! Es la patrona histórica de la ciutat, desbancada després deles derrotes del 1870... La Mercè Una altre imposició, com tantes altres... Marxem ja d'Ñ Salut i República Catalana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa