Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona fitxa pel club de ciutats d’Antonio Machado
  • CA

Barcelona vol ser machadiana: el ple municipal ha aprovat per unanimitat sol·licitar l’adhesió formal a la Red de Ciudades Machadianas, que agrupa els municipis on va viure el poeta Antonio Machado. L’autor va residir a Barcelona durant 10 mesos, abans d’emprendre l’exili per la derrota republicana a la Guerra Civil.

Entre el mes de març de 1938 i el 22 de gener de 1939, la família Machado va residir a l’Hotel Majestic del passeig de Gràcia i la Torre de Castanyer del passeig de Sant Gervasi, que havia estat comissada pel govern català. Durant l’estada el literat va publicar una sèrie de 26 articles a La Vanguardia sota el títol conjunt Desde el mirador de la guerra. Avui l’hotel compta amb una placa commemorativa al vestíbul i una suite amb el seu nom.

L’associació per la que fitxarà Barcelona –quan es formalitzi l’acceptació de la sol·licitud– va ser creada el 2009 per difondre la vida i obra de Machado i desenvolupar una política conjunta de promoció turística. En formen part les ciutats de Sevilla, Soria, Baeza, Segovia, Cotlliure i Rocafort. L’Ajuntament de Barcelona va aprovar una declaració institucional fa un any en comissió, però el calendari electoral i la pandèmia havien endarrerit la votació efectiva al ple de l’ingrés a la xarxa. Madrid, per on també va passar Machado, també té pendent l’adhesió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa