Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona celebra el Corpus amb l’ou com balla i més catifes florals
  • CA

Un any Barcelona es prepara per celebrar la festa del Corpus, que enguany tindrà lloc del 20 al 23 de juny i comptarà amb la tradicional herència de l’ou com balla i la processió. A més dels habituals espais engalanats, la ciutat estrena dues noves catifes florals, una a la Parròquia de Sant Ramon de Penyafort (Eixample) i una altra elaborada pel centre ocupacional del taller de Sant Camil al Museu Etnològic i de Cultures del Món. Aquest any, coincidint amb l’arribada de la Flama del Canigó el pròxim diumenge, també es podrà gaudir d’una catifa que al·ludeix a l’arribada del foc que encén les fogueres de Sant Joan.

L’ou com balla és una de les tradicions més senzilles i misterioses de Barcelona. Els brolladors i les fonts de17 claustres i patis de la ciutat mostren el joc entre l’aigua i un ou buit embolcallat per flors i cireres. Aquest tradicional ball, que se celebra des del 1637, desperta passions entre els estudiosos, que encara avui discuteixen sobre el seu origen i significat. Barcelona és un dels pocs llocs del món on es pot veure aquesta tradició que, per uns, és metàfora del cicle de la vida i una referència al temps i al moviment continu i, per altres, un joc d’entreteniment propi de l’Edat Mitjana. 

Un altre dels plats forts del Corpus es la processió festiva, que tindrà lloc el diumenge 23 a les 19.00 i que se celebra des del 1320, sent un patrimoni cultural immaterial de la ciutat. És una desfilada laica que surt del pati de l’Ajuntament amb tots els elements del seguici popular: els Gegants de la ciutat, els del Pi, els de Santa Maria del Mar, l’Àliga, el Lleó o el Bou, que desfilen amb la música i balls propis de la cultura popular, a més de trabucaires, la Coronela o els Falcons. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa