Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, al podi mundial de ciutats amb els edificis més bonics
  • CA

Barcelona és la tercera ciutat del món amb els monuments i els edificis més bonics, segons un estudi publicat per Eye-Catching Architecture, que ha analitzat centenars de carrers i més de 2.400 edificis per triar quina ciutat compta de mitjana amb els edificis més bonics i proporcionats.

Barcelona, Venècia i Roma

Barcelona comparteix podi amb Venècia i Roma. Per determinar la bellesa dels monuments de cada ciutat s’ha calculat el percentatge mitjà de coincidència amb la proporció àuria, que és 1:1,618. Alguns arquitectes i artistes utilitzen a les seves obres aquesta constant algebraica real perquè consideren que expressa la perfecció estètica natural. I què diuen els resultats de l’estudi? Doncs que Venècia té una mitjana de proporció àuria als seus edificis del 83,3%, seguida per Roma (82%) i Barcelona (81,9%).

I quines altres ciutats es troben al capdavant d’aquesta classificació? Praga (78,7% de proporció àuria), Nova York (77,7%), Atenes (77,5%), Budapest (75,9%), Viena (75,8%), Bordeus (75,3%) ), Milà (75,1 %), Estocolm (74,8 %), París (74,7 %), Florència (73,6 %), Tel Aviv (73,6 %), Copenhaguen (73,2 %) , Marràqueix (72,7 %), Chicago (71,7 %), Amsterdam (71,7 %), Berlín (71,3 %) i Istanbul (70,2 %).

Edificis reconeguts a Barcelona

La Sagrada Família és, de lluny, el monument més global de la ciutat i el que acumula més reconeixements i visitants anuals. El febrer de 2021 va ser reconeguda com el millor monument del món a través de la plataforma Remarkable Venue Award. Aquest premi es va començar a atorgar l’any 2017 i s’ha establert com un dels referents turístics internacionals. Però també la Pedrera, també d’Antoni Gaudí, rep reconeixements internacionals i és un referent arquitectònic global. Són només dos exemples dels monuments que es poden considerar més bonics i valuosos de la ciutat, però la llista és molt llarga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa