Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, a punt per un piromusical amb 4 localitzacions secretes
  • CA

La Mercè d’enguany –excepcional, en tots els sentits– afronta les seves últimes hores. I el tancament més sorollós i visible, el piromusical, també serà particular. Aquesta tarda ja tot és a punt i a les 22h es podrà gaudir del resultat de la nova proposta: uns focs artificials que no es llançaran des de Montjuïc, com era habitual, sinó que es projectaran des de quatre punts diferents de la ciutat. Seran uns focs atomitzats que sortiran de Sants-Montjuïc, Nou Barris, Les Corts i Sant Martí. Ara bé, no s’ha comunicat el punt concret de cadascun d’aquests emplaçaments perquè es vol evitar que la gent s’hi acumuli. És secret. De fet, una altra de les novetats d’aquest any és que no hi haurà cap espai habilitat per a la concentració de persones, ja que es potenciarà que la gent el vegi des de casa –ja sigui als balcons, finestres i terrats, o a les pantalles. Així, tant TV3 com Betevé emetran l’espectacle.

També hi ha millores pel que fa al contingut dels focs. Tindran enguany més alçada i potència que mai, de manera que seran visibles des d’una gran part de Barcelona.

La música que acompanyarà el xou de llum i colors anirà a càrrec de Jordi Bonet, de l’estudi de gravació Oído, i Jordi Turtós, programador de Mercè Música. Ells han estat els seleccionadors d’una banda sonora que vol retre homenatge “als barcelonins i barcelonines més grans i savis, els ciutadans i les ciutadanes que tenen 60, 70, 80 anys o més, són més vulnerables i formen el sector de la població més castigat per la crisi sanitària de la covid-19″, ha explicat l’Ajuntament en un comunicat. Així, se sentiran cançons de Nat King Cole, Salomé, els Sirex, la Yenka o Josep Guardiola. Ara bé, qui vulgui seguir la banda sonora, haurà de sintonitzar TV3, que és l’únic canal que la retransmetrà. No n’hi haurà cap mena d’amplificació a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa