Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’artista formada a la Sant Andreu Jazz Band que ha enamorat C. Tangana
  • CA

Aquests dies està explicant com van ser aquella trobada. Rita Payés és trombonista i, l’any passat, va sorprendre tothom quan va saltar a l’escenari dels premis Goya al costat de C. Tangana per interpretar ‘Te veneno’, una cançó del madrilenyo inèdita fins aquell moment. “No sabia qui era fins que no em va venir a buscar”, ha dit la cantant aquest cap de setmana en una entrevista a Catalunya Ràdio. Més enllà de triomfar al costat de C. Tangana, Payés també té en marxa una gira en solitari per Catalunya que acabarà al Cruïlla de tardor.

Fins que C. Tangana no va compartir una cançó en què la jove artista canta amb la meva mare a les xarxes socials, Rita Payés no va començar a saber del tot qui era l’exitós cantant. “Tothom va començar a comentar-m’ho”, ha recordat d’aquell moment insòlit. Però, com passes d’un simple comentari a les xarxes a treballar en la gira del cantant? Payés assegura que tot comença amb una “moguda” de C. Tangana, que va voler muntar “una gran orquestra”. L’amor del cantant madrileny per la música de la catalana va fer la resta.

Els inicis a la Sant Andreu Jazz Band

Abans de cantar, però, l’esperit de la música li va arribar amb el trombó. L’amor de Rita Payés per l’instrument va néixer en el moment que va veure “un nen pel roig tocant amb moltes ganes”. Filla d’una família d’artistes, la també cantant comença en el món de la música quan només tenia 8 anys. Anys més tard, sent adolescent, va decidir entrar a la prestigiosa Sant Andreu Jazz Band, a Barcelona, on va coincidir amb altres grans músics com Andrea Motis, Magalí Datzira i Eva Fernandez.

L’artista ha elogiat en Joan Chamorro, fundador i professor de la banda andreuenca. “Està molt ben muntant perquè t’ajuntes amb nens com tú que els agrada el mateix”, ha dit la trombonista a l’entrevista. Un fet insòlit, assegura, ja que no és habitual trobar gent d’aquestes edats “a qui els hi agradi el Jazz”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa