Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquestes festes, regala jocs i videojocs en català!
  • CA

Jugar ens permet imaginar, suposar situacions, crear, plantejar reptes, organitzar estratègies o entaular diàlegs. Quan juguem fem servir el nostre imaginari més personal i també els coneixements de les persones que ens rodegen. A més, generalment, el joc i l’ús de la llengua van lligats. Per tant, si estàs pensant en un regal i no saps què fer… Per què no busques un joc que valgui la pena i que s’ofereixi en llengua catalana?

Jugar socialitza, ens permet créixer en aprenentatges i ens dota de recursos per adaptar-nos a les diferents situacions de la vida, amb actitud oberta i positiva. L’espontaneïtat, la franquesa, la vivacitat del joc… Tot plegat ens assegura passar un bon moment i, sense ni adonar-nos-en, també fer servir la llengua d’una manera plenament normal i natural!

És justament per això que el Consorci per la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa el programa Totjoc amb la finalitat de promoure la producció i el consum de jocs i joguines en català. Totjoc disposa d’un cercador amb més de 1.000 jocs en català catalogats segons l’edat, el tipus de joc i el fabricant. A través del web també es pot saber on es poden adquirir els jocs en català i es pot consultar l’agenda per saber quines activitats s’organitzen al voltant del programa. En el canal de Youtube es poden trobar tutorials de jocs de taula i curiositats sobre alguns dels jocs més populars. Totjoc aplega 20 empreses editores de joc.

Ajuts anuals per a impulsar l’oferta

Així mateix, també en l’àmbit dels videojocs, el Departament de Cultura impulsa la presència del català en la producció, i també a les xarxes i en les comunitats que es generen al voltant del sector. La Secretaria de Política Lingüística contribueix a impulsar l’oferta en català amb ajuts anuals i específicament adreçats a la indústria del videojoc, i a través de la base de dades VDJOC posa a disposició de la ciutadania els videojocs comercials disponibles en català per fomentar-ne el joc i la demanda. VDJOC compta amb 130 jocs, tallers, taules rodones, campanyes, accions de difusió i la col·laboració i impuls als influenciadors de l’òrbita.

A més, la Secretaria de Política Lingüística dona suport a SAGA, el saló del gaming que organitza la Plataforma per la llengua. Amb una quarantena de videojocs, realitat virtual o un simulador de curses, aquest ja es perfila com un saló de referència per al videojoc en català en un país punter en la producció de videojocs.

L’oferta lúdica de jocs i videojocs en català és un reclam cada vegada més assequible i atractiu que contribueix en gran manera a la completesa de la llengua. Sens dubte, un recurs formidable per a l’obsequi ideal d’aquestes festes. Aprofita tots aquests recursos per a trobar el teu regal ideal!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa