Canvi radical al Port Olímpic. El 2024 estrenarà una gran galeria gastronòmica amb 14 propostes per a tots els gustos, des de cuina de mercat fins a avanguarda gastronòmica. L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), invertirà 15,9 milions d’euros per fer realitat la renovació completa del Moll de Gregal, àmbit on continuarà ubicada la nova zona de restauració. 

En marxa el 2024

Les obres començaran a principis del 2023 i es preveu que estiguin enllestides l’estiu següent, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela. Segons detalla el consistori, es crearan 11 restaurants i tres espais gurmet que ocuparan 24.000 metres quadrats. L’espai, a més, estarà connectat amb la platja de la Nova Icària i tindrà miradors i zones d’estada.

Els locals actuals tancaran, però els treballadors es queden

Ara bé, els locals que hi ha actualment hauran de tancar portes el 2023 amb la reformulació del a zona de restauració. Però l’Ajuntament i els sindicats han arribat a un acord per subrogar els prop de 300 empleats afectats pel tancament dels establiments actuals. Els nous locals hi accediran per concurs públic. La intenció de l’Ajuntament és convertir el Balcó Gastronòmic en un gran passeig que connecti amb el mar i l’activitat portuària. En aquest sentit, els locals de la part alta s’ubicaran en un voladís sobre el mar. El resultat ha de ser “un espai singular, únic i coherent” i que “el port redibuixarà per complet la seva fisonomia”.

El nou model de restauració es basa en establiments d’alimentació saludable i sostenible, i que ofereixin propostes complementàries, que vagin des de la cuina de mercat fins a l’avantguarda culinària amb l’objectiu d’arribar a un públic local de perfil ampli i divers. Tot plegat permetrà fer del Port Olímpic “un nou entorn emblemàtic dissenyat per gaudir del litoral a través d’una mostra representativa de la millor gastronomia de la ciutat”, espera l’Ajuntament.

Una zona més sostenible

Però a més, tot el projecte tindrà com a eix central la sostenibilitat energètica. S’hi instal·laran quatre grans pèrgoles fotovoltaiques que, crearan espais d’obra. Es preveu que generin 890.000 kw anuals d’electricitat,l’equivalent a 250 llars, estima el consistori. Aquesta energia l’aprofitarà inicialment el Port Olímpic. A més, els quatre restaurants superiors tindran cobertes verdes per naturalitzar l’entorn i proporcionar aïllament tèrmic i acústic.


 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa