Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així serà l’acte central de la Diada a Montjuïc amb més de 15 artistes
  • CA

L’acte central de la Diada Nacional d’enguany, diumenge a les 22 hores, serà un recorregut per alguns dels moments més rellevants de la història de Catalunya, des del 1714, posant l’accent en la tasca de moltes de les dones que han contribuït a escriure’n la seva crònica. Veus que en molts casos han estat minimitzades, invisibilitzades i fins i tot silenciades.

Els creadors de l’espectacle, ha informat el Govern, volen posar-les en relleu i per fer-ho compten amb la participació dels següents artistes: Mariona Escoda; Helena Miquel; Joan Dausà; Caïm i Angel Riba; Ven’nus; Mireia Vives, Borja Penalba, Meritxell Neddermann; Marc Ros; Isabel Vinardell&Isabel Laudenbach; Xavi de la Iglesia i Mireia Feliu.

Participació d’un cor de cantants de diversos col·lectius

A més a més també hi participarà el Cor de cantants dirigit per David Costa format per veus d’ agrupacions vocals de diversos col·lectius i associacions culturals de les comarques gironines.

L’acte comptarà amb una orquestra de cambra, formada especialment per a la Diada, que compta amb la direcció i els arranjaments de corda d’Aleix Puig i la banda dirigida per Jofre Bardagí acompanyaran les actuacions en directe.

Instruments tradicionals i dansa folklòrica

A més a més, la proposta artística inclou instruments com la gralla i la Viola de Roda amb el músic Adrià Grandia, que hi tindran un paper rellevant, així com la Dansa Folklòrica Tradicional i de Nova Creació a càrrec de l’Esbart Sant Martí de Barcelona, sota la direcció de David Martínez.

La Cia. de dansa Atrezzo dirigida per Mosa Garcia farà de fil conductor de l’acte. Les actrius Itziar Castro, Diana Pla, Abril Fusté, Dèlia Brufau, Alba Florejachs, Cristina Dilla i Maria Ribera donaran veu a algunes d’aquestes dones posant l’accent en el seu paper rellevant en la història.

L’acte també constarà de projeccions de vídeo a les pantalles i el mapping a les columnes de Puig i Cadafalch. La posada en escena serà de tall contemporani.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa