Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
66è aniversari de l’estrena de ‘Casablanca’ al Tívoli amb eco a Sant Martí
  • CA

El 21 de desembre de 1946, és a dir, ara fa 66 anys la mítica pel·lícula ‘Casablanca’ s’estrenava oficialment a la capital catalana, concretament al Tívoli. Tal i com explica l’historiador José Luis Muñoz al seu compte de Twitter, el repartiment incloïa com a cap dels cambrers del Rick’s Cafè l’actor Martí Galarraga.

Fill del també actor Pere Galarraga, havia nascut al carrer Gran de La Sagrera quan encara pertanyia al municipi de Sant Martí de Provençals, abans de passar a formar part de Barcelona el 1897.

De la música al cinema

Tal i com detallen des del lloc web del Centre de Documentació de La Sagrera, Galarraga va recórrer l’Amèrica Central i del Sud cantant operes i sarsueles i posteriorment va actuar al Gran Teatre Apol·lo de Nova York. En aquella època aprofitaria la seva popularitat per enregistrar alguns discs.

Després d’una trajectòria brillant com a cantant, va triomfar a Hollywood on va prendre part en prop de 300 pel·lícules com a actor de repartiment. Se’l rifaven estudis tan importants com la Metro Goldwyn Mayer, Fox Film, Warner Bros i Paramount Pictures. També va interpretar el personatge de torero en l’única pel·lícula escrita i dirigida per Xavier Cugat, que sembla que va ser un fracàs. Va morir el juny de 1981 a la residència de Woodland Hills (Califòrnia), un lloc destinat específicament per a professionals de cinema i televisió.

Retorn als orígens

De fet, el Consell Municipal de Districte de Sant Andreu celebrat l’1 de desembre va ser testimoni de l’aprovació per unanimitat d’elevar a la Ponència de Nomenclàtor la proposta de canvi de nom del Passatge de Bofarull a Carrer de Martí Garralaga. El procés va ser endegat pel Centre de Documentació de La Sagrera. L’encara Passatge de Bofarull es troba molt a prop de la Nau Ivanow i comunica amb al carrer Gran de la Sagrera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa