Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
2 anys sense ‘tablaos’ a Barcelona si res no canvia

La Plataforma de Tablaos Emblemàtics, conformada per Tablao Flamenc Cordovès, Tablao de Carmen i Los Tarantos, ha alertat que les perspectives pels tablaos de Barcelona “són molt dolentes. La previsió és que estarem dos anys tancats o amb unes restriccions que farien inviable l’explotació d’aquests establiments“, ha alertat Maria Rosa Pérez, representant de la plataforma. Ha demanat reconèixer els tablaos com a bé d’interès cultural especial i ha reclamat al Govern de la Generalitat i l’executiu espanyol “mesures urgents” que ajudin a superar la crisi d’aquest sector. “Els tablaos són molt poc coneguts i quan ho són, és a través d’estereotips”, ha lamentat en la seva compareixença en línia a la Comissió de Cultura del Parlament.

A través d’streaming, Pérez ha assegurat que els tablaos són “la zona zero de la zona zero”. Ha destacat que comparteixen amb els teatres, cinemes i auditoris, les restriccions d’aforament, les limitacions horàries i ara els confinaments municipals, però a més, ha afegit, comparteixen amb les sales en viu la “problemàtica de la prohibició les nostres activitats. Des del juliol estem tancats perquè se’ns ha assimilat erròniament amb l’oci nocturn”.

Ha demanat reconèixer els tablaos com a bé d’interès cultural especial, així com l’aprovació d’un pla de difusió, coneixement i protecció del flamenc i els tablaos per ajudar a que la població local que els conegui.

Pérez també ha demanat al Govern de la Generalitat i l’executiu espanyol “mesures urgents” que ajudin a superar la crisi d’aquest sector. Més en concret, ha reclamat al Govern d’una dotació especial i econòmica per preservar el patrimoni cultural del flamenc i dels tablaos.

Al Parlament també ha comparegut Noemí Osorio Úbeda, presidenta del Festival FlamenGi, per a informar sobre la situació derivada del tancament de les activitats relacionades amb el flamenc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa