Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
190.000 persones han visitat la festa lumínica del Poblenou

Al voltant de 190.000 persones han passat pel Poblenou els darrers tres dies per veure el Festival Llum Barcelona, segons han informat fonts de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) a Europa Press. El ‘Llum Bcn’ ha experimentat amb 50 instal·lacions artístiques al barri barceloní. A l’edició d’enguany, la vuitena, han participat 26 projectes professionals que han quedat sota la supervisió de la dissenyadora d’il·luminació i docent, Maria Güell, que ha exercit de comissària. 

El ‘Llum Bcn’ del 2019, a més, ha arribat a nous llocs com els Encants o la Fundació Mies van de Rohe, i una quinzena de les instal·lacions que s’han pogut veure les han dut a terme alumnes d’escoles vinculades a l’art de Barcelona. Segons recull l’Agència Catalana de Notícies, el làser ha estat un dels elements més vivament utilitzats. A l’obra homònima ‘Làser’, de l’estudi Antoni Arola, es marcava amb tres feixos de llum verda un itinerari que et conduïa per les principals vies del festival lumínic. “Al principi vam pensar que no es veuria, però hi ha tanta humitat i tanta contaminació que dibuixa el feix de llum”, ha explicat Arola a l’ACN.

El jurat del certamen ha premiat l’esforç global de les escoles i universitats per “transformar puntualment la ciutat i les ciutadans a través de la llum i la tecnologia”, han comunicat. En aquesta línia, han destacat amb el primer premi l’obra ‘Reflexió’ de l’escola BAU, per fer reflexionar sobre l’excés d’influència de la societat, i ‘Verd ampolla’ de l’escola d’arquitectura de la UIC, per ser crítica amb la petjada ecològica i fer una crida a la renaturalització de la ciutat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa