Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una pastisseria de Barcelona fa el millor tortell de Reis creatiu de Catalunya

El concurs al millor tortell de Reis organitzat per Panatics Obra Social Ernest Verdaguer ha arribat enguany a la sisena edició i ha reconegut el tortell de la pastisseria Natcha com el millor en la categoria de tortells creatius. L’establiment, que es dedica a la pastisseria i bomboneria artesanal, està situat a l’Avinguda de Sarrià, 45, a Barcelona, ha elaborat un tortell fet amb mandarina i formatge ricotta. L’obrador L’Atelier, situat al carrer del Doctor Fleming, 1, al barri de Sant Gervasi Galvany; ha quedat finalista tant en la categoria creativa com en la clàssica.

La pastisseria guanyadora ha reaccionat amb molta emoció al guardó, i ha manifestat que el dolç que han creat “neix del cor i dels records”. En aquest sentit, han detallat que Claudio Sandino, el seu pastisser, s’ha inspirat “en una fruita molt nadalenca a Itàlia, com és la mandarina, combinada amb ricotta per aconseguir un farcit més fresc i delicat”. “Tot embolcallat amb una massa de croissant que fa que cada mos sigui màgic”, afegeix en una publicació al seu compte d’Instagram. Aquest reconeixement arriba després de rebre fa uns mesos el premi a la millor coca de Sant Joan.

Can Girabent s’imposa en la categoria de tortell clàssic

D’altra banda, el forn artesà Can Girabent s’ha imposat en la categoria clàssica. Aquest dolç, que es pot adquirir en les botigues que el forn té a Aiguafreda, Centelles, Hostalets de Balenyà i Figaró, segueix les bases del concurs: brioix tradicional, farcit exclusivament de massapà, fruita confitada clàssica. Elaborat amb massa mare, una fermentació llarga i un procés completament artesanal. “Gràcies a Panatics i al jurat del Millor Tortell de Reis de Catalunya 2025 per reconèixer la nostra manera de fer”, han celebrat des d’aquest forn artesà. “Aquest premi és un orgull immens per a tot l’equip de Can Girabent i un reconeixement a l’ofici, al temps i a la passió que hi posem cada dia“, han remarcat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa