Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
22 afectats per un brot de salmonel·losi a un restaurant de Barcelona

Vint-i-dues persones han patit un brot de salmonel·losi després de menjar truita de patates a un restaurant de Barcelona del qual no n’ha transcendit el nom. L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha informat del brot, que es va detectar aquest dimarts, tres dies després que els afectats consumissin la truita. Tres dels intoxicats per salmonel·losi van haver d’acudir a un hospital pels seus símptomes i es van quedar ingressats durant més de 24 hores.

El Servei de Control Alimentari i Intervencions de l’Agència de Salut Pública de Barcelona va traslladar la informació als responsables del local que van servir la truita de patates en mal estat i els van demanar que no fessin servir els mateixos ous i canviessin de marca. A més, es va fer una inspecció al local i es van recollir mostres d’aliments que analitzarà el laboratori de l’Agència de Salut Pública de la capital catalana.

En paral·lel, el Servei de Vigilància Epidemiològica de l’organisme està fent la identificació i seguiment de casos, així com informant sobre les mesures de control que cal tenir en compte per evitar la transmissió de la malaltia.

Truita de patates / Pixabay

Els símptomes d’una intoxicació per salmonel·la

Contraure salmonel·losi pot ser dolorós, encara que normalment els símptomes es resolen sense medicació. Els més freqüents són mal de cap, nàusees, vòmits, febre i dolor abdominal. En els casos severs, els afectats poden requerir hospitalització, com ha estat el cas de 3 dels 22 intoxicats a Barcelona. Tanmateix, normalment els símptomes són lleus i acostumen a durar entre quatre i set dies. Habitualment desapareixen sense aplicar cap tractament. Els símptomes solen aparèixer entre un i tres dies després de la infecció, com ha estat el cas d’aquest local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa